Orhan Sümer: Şakirpaşa Havalimanı Kapatılamaz

CHP Adana Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu Üyesi Orhan Sümer, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Adana’da bulunan Şakirpaşa Havalimanı’nın eğitim merkezi olacağını açıklaması üzerine açıklama yaptı.

CHP Adana Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu Üyesi Orhan Sümer, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Adana’da bulunan Şakirpaşa Havalimanı’nın kapatılacağı iddialarını yalanlayarak, eğitim merkezi olacağını açıklaması üzerine “Ticari uçuşları kapatmak demek zaten vatandaş havalimanını kullanamayacak demek, Şakirpaşa’yı atıl duruma düşürmek demek” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Gülcan Kış, Çukurova Havalimanının açılışına muhalefet milletvekillerinin davet edilmemesini eleştirdi, “Her şeyden önce, hem Mersin Milletvekili olarak, hem de TBMM Ulaştırma Komisyonu üyesi bir milletvekili olarak bu davetin yapılmamış olmasını, açık ve net olarak AKP iktidarının ayrımcılık politikasının bir örneği olarak tarihe geçeceğini vurgulamak isterim” ifadelerini kullandı.

Kış, bu davetsizliğin Mersin’in iradesini yok saymak anlamına geldiğini belirterek, “AKP’nin bu tutumu, Mersin’de her zaman sağlamaya çalıştığımız birlik, beraberlik ve barış iklimine gölge düşüren bir yaklaşım olmuştur” şeklinde konuştu.

ADANA ŞAKİRPAŞA HAVALİMANI STRATEJİK ÖNEME SAHİP

Ayrıca Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Şakirpaşa Havalimanı’nın kapatılmaması için havalimanı önünde basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasına, CHP Adana Milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, siyasiler; çeşitli sivil toplum kuruluşlarının yönetici ve üyeleri ile binlerce Adanalı katıldı.

Adana Şakirpaşa Havalimanı’nın kapatılmaması için yıllardır uğraş verdiklerini, CHP Adana Milletvekilleri ve yöneticileriyle birlikte çok çaba gösterdiklerini ifade eden Başkan Zeydan Karalar, “Adana Şakirpaşa Havalimanı çok stratejik öneme sahip. 6 Şubat depremlerinde kısa sürede afetzedelere buradan yardım gitti. Arama kurtarma ekipleri ile yardım malzemelerini taşıyan yüzlerce uçak Adana Havalimanı’na indi ve buradan hemen afet bölgesine, belediyemizin desteğiyle yardım ulaştırıldı. Ülkemiz deprem bölgesi, Allah korusun bir afet olması durumunda şimdi uçaklar 40 km öteye inecek” dedi.

https://x.com/orhanssumer/status/1822270966669418923

Yorumlar kapalı, ancak trackbacks Ve pingback'ler açık.