Alevilerden Cemevi Başkanlığına Tepki: Hacı Bektaş Etkinliğini İptal Edin

Alevi örgütleri, Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde kurulan Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevleri Başkanlığı’nın 16-18 Ağustos tarihinde yapacağı alternatif Hacı Bektaş Veli Anma etkinliklerinin iptal edilmesinin talep etti.

  1. Ulusal, 35. Uluslararası Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri ile Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesindeki Cemevi Başkanlığının, bu yıl aynı tarihlerde etkinlik planlaması tepkiye neden oldu.

Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) Genel Başkanı Mustafa Aslan, “Hacıbektaş Belediyesi yapacağı şenlikler için Kültür Merkezi’ni kullanamıyor. Alevilerin kültürünü bu topraklarda engelleme girişimidir” dedi.

Nevşehir’in Hacı Bektaş ilçesinde 61. Ulusal 35. Uluslararası Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri’nde Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı, Hacı Bektaş Dergahı ve Kültür Merkezi’nde yarından itibaren 3 gün sürecek etkinlik düzenlemeye karar verdi.

Hacıbektaş Belediyesinin organize ettiği ve çeştiyli Alavi kuruluşlarının katıldığı etkinlikler ise 16 Ağustos’ta başlayacak ve 3 gün sürecek.

Yorumlar kapalı, ancak trackbacks Ve pingback'ler açık.