2024-2025 Eğitim Öğretim Yılının İlk Haftasının İlk Dersi “Çanakkale’den Gazze’ye Bağımsızlık Ruhu ve Vatan Sevgisi” Teması ile İşlenecek

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 2024-2025 eğitim öğretim yılı açılışı dolayısıyla Çankaya’daki Arjantin İlkokulunda düzenlenen törene katıldı.

Yeni eğitim ve öğretim yılının ilk haftasının ilk dersinde temel eğitim ve ortaöğretim kademesindeki tüm sınıflarda, ‘Çanakkale’den Gazze’ye Bağımsızlık Ruhu ve Vatan Sevgisi’ temasıyla hazırlanan açılış dersiyle eğitime başlanacak. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in, “2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Töreni ile Eğitim Teknolojileri AR-GE ve Kalite Zirvesi”ndeki, açıklamalarının ardından kendi imzasını taşıyan, ‘Çanakkale’den Gazze’ye Bağımsızlık Ruhu ve Vatan Sevgisi’ konulu resmi yazı 81 ile gönderildi.


Resmi yazıda, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile değerlerin, kişiyi erdemlere ulaştıran ve eylemleri aracılığıyla gözlemlenebilen ‘Erdem-Değer-Eylem’ çerçevesinde kavramsallaştırıldığı belirtildi. Erdemlerin, eğitim-öğretim etkinlikleri sonucunda bireye kazandırılması hedeflenen kişiliğin güçlü yanlarını ifade ettiğine vurgu yapılan yazıda, modelin ana hedefinin, eylemlerden değerlere, değerlerden erdemli insana, erdemli insandan ise nihai hedef olan ‘Huzurlu Aile ve Toplum’ ile ‘Yaşanabilir Çevrede Huzurlu İnsan’a ulaşmak olduğu ifade edildi.
Tekin, Tunceli’nin Ovacık ilçesinde şehit olan askerler ve tüm şehitler için 81 ilde yeni eğitim-öğretim yılının ilk günü tüm okullarda bayrak töreni öncesi bir dakikalık saygı duruşunda bulunulacağını duyurdu.


Tekin, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, bu akşam saatlerinde Tunceli’nin Ovacık ilçesinde görevleri esnasında meydana gelen trafik kazasında şehit olan askerlerin şehadet haberini teessürle öğrendiğini belirterek, “Maarif ailesi olarak tertemiz vatan toprağına düşen evlatlarımızın aziz hatıralarını yaşatmak, kahraman şehitlerimize minnetimizi göstermek ve öğrencilerimizi ruhen, bedenen ve aklen vatan sevgisiyle donatmak gayesiyle 81 ilimizde Bakanlığımıza bağlı tüm temel eğitim ve ortaöğretim kurumlarımızda 2024-2025 eğitim-öğretim yılının ilk günü olan 9 Eylül’de bayrak töreni öncesi bir dakikalık saygı duruşunda bulunacağız. Aziz şehitlerimizin ruhları şad olsun.” dedi.

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 2024-2025 eğitim öğretim yılı açılışı dolayısıyla Çankaya’daki Arjantin İlkokulunda düzenlenen törene katıldı.


Tunceli’nin Ovacık ilçesinde görev esnasında zırhlı aracın devrilmesi sonucu şehit olan askerler ve tüm şehitler için ülke genelindeki okullarda bayrak töreni öncesinde 1 dakikalık saygı duruşu kararı doğrultusunda Bakan Tekin de okuldaki bayrak törenine katıldı, ardından öğrenci ve öğretmenlerle birlikte saygı duruşunda bulundu.

Burada konuşma yapan Tekin, ücretsiz yemek uygulamasına devam edeceklerini açıkladı. “Yaklaşık 20 milyona yakın öğrencimiz heyecanla okullarına geldi. Çocuklarımıza, gençlerimize hayırlı ve başarılı bir eğitim öğretim yılı temenni ediyorum” dedi.

Tekin şunları söyledi:

Yaklaşık 20 milyona yakın öğrencimiz heyecanla okullarına geldi. Çocuklarımıza, gençlerimize hayırlı ve başarılı bir eğitim öğretim yılı temenni ediyorum. Aynı şekilde onları bize emanet eden velilerimize, ebeveynlerimize de başarı ve kolaylıklar temenni ediyorum.
Ve tabii ki ailelerinden çocuklarını, evlatlarını, gençlerini emanet alan öğretmen arkadaşlarımıza, idareci arkadaşlarımıza da Allah’tan kolaylık temenni ediyorum. İnşallah hep beraber güzel, başarılı ve hayırlı bir eğitim öğretim yılını tamamlamış oluruz.

“Geçen yılki ücretsiz yemek uygulaması, bu yıl da sürecek”
Bakan Tekin, daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. Geçen yıl okullarda yürütülen ücretsiz yemek uygulamasının bu yıl da süreceğini bildiren Tekin, deprem bölgesinde ve taşıma yoluyla eğitimine erişim kapsamındaki öğrencilere yemek uygulamasına devam edeceklerini belirtti.
İlkokullarda sınıf öğretmeni ve ortaokullarda şube seçimlerini de bu yılın merkezi yaptıklarını hatırlatan Tekin, velilerin okula “bağış” yapmasının isteğe bağlı olduğunu belirterek, bu konuyla ilgili il müdürleriyle sürekli iletişim hâlinde olduklarını söyledi. Kendilerine bu şekilde ulaşan taleplerle ilgili gerekli inceleme ve soruşturma süreçlerini yürüttüklerini anlatan Tekin, “Bir kez daha söyleyeyim, okul yöneticilerimizin asla ve katiyen ‘kayıt parası’, ‘kayıt ücreti’ ya da ‘öğrenci sınıf ve şube seçimi’ gibi konularla ilgili bir şey alması mümkün değildir. Alanlar varsa da onlarla ilgili gereğini biz zaten yapıyoruz.” dedi.


120 bin personel okullarda görev alacak
Okullarda temizlik ve güvenlik görevlisi istihdamına ilişkin soru üzerine Tekin, okullardaki bazı hizmetleri “Toplum Yararına Program” olarak bilinen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının koordine ettiği projeden giderdiklerini hatırlatarak, “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız, geçtiğimiz yıl bize tanımladığı sayının yaklaşık 2 katı kadar personel tanımladı. Onlara bir kez daha teşekkür ediyorum. Bu yıl 120 bin kişi alacağız. Dün itibarıyla süreç tamamlandı, noter huzurunda kuralar çekilecekti. Bugün veya yarın itibarıyla arkadaşlarımız başlamış olacak.” bilgisini paylaştı.

“Yeni müfredat, beceri temelli eğitime geçiş için zorunluluk”
Bakan Tekin, “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” kapsamında hazırlanan yeni müfredat çalışmalarına ilişkin de değerlendirmelerde bulundu. Tekin, şunları kaydetti: “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli neredeyse dünyanın her yerinde kabul gören beceri temelli eğitime geçiş açısından bizim için bir zorunluluktu. Biz geçtiğimiz mayıs ayı itibarıyla beceri temelli eğitim öğretim sürecimizi başlatacağımızı deklare etmiştik. Bugün itibarıyla okul öncesi, 1, 5 ve 9. ve hazırlık sınıfı olan ortaöğretim kurumlarında Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli uygulanmaya başlanacak. Ders kitaplarımız, bu modele uygun olarak hazırlandı. ”

Yorumlar kapalı, ancak trackbacks Ve pingback'ler açık.