CHP’li Günaydın’dan Zekeriya Yapıcıoğlu Açıklaması

CHP’li Gökhan Günaydın HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’nun Anayasa’nın 4’üncü maddesine dair açıklamaları ile ilgili savcılara soruşturma ve kovuşturma yürütme çağrısı yaptı.

Günaydın, TBMM’de gündeme ilişkin basın toplantısı yaptı. CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’nun Anayasa’nın 4’üncü maddesinin değiştirilmesine yönelik sözleri ile ilgili savcılara soruşturma açılması çağrısı yaptı. Günaydın “Anayasa’ya açıkça aykırı onu ihlal eden açıklamaları nedeniyle savcıların resen kişi hakkında soruşturma ve kovuşturma yürütmeleri lazım. Bu memleketin bir tane yürekli savcısı çıksın ‘Bu açıkça anayasayı ihlal ediyor ve milletvekilliği dokunulmazlığı için süreci başlatıyorum’ diyerek bir yazı yazsın” dedi.


Günaydın, HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’nun “Anayasa’nın 4’üncü maddesi olmasın diyoruz” sözleriyle başlayan tartışmada MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir’in CHP’ye “tartışmalar boş ve beyhudedir” şeklindeki açıklamasına ilişkin şunları söyledi:

“Allah akıl fikir versin. Bildiğim kadarıyla AKP, MHP, HÜDA PAR ve DSP dörtlü olarak Cumhur İttifakı’nı oluşturuyorlar. MHP, CHP’yi eleştirmeye kalkacağına ortağına laf edebilsin. Bu üç maddeden hangisi seni rahatsız ediyor HÜDA PAR. Onlara bir şey söylemeyi bile gerekli görmüyoruz. MHP’den bir tek laf duyabiliyor musunuz? Önce dönün nasıl bir ortamdasınız diye hesabını verdin. Bu Anayasa’nın ilk 4 maddesiyle derdi varmış. Onun olduğuna göre ortaklarının da derdi var hepsini ayrı ayrı tanıyoruz… Bu ahmaklara bu memleketi asla teslim etmeyeceğiz.”


“HÜDA PAR’ın Genel Başkanı milletvekili seçildi, onu oraya seçtirenler utansın. AKP ve MHP çıksın ‘HÜDA-PAR’ın açıklamalarını destekliyoruz. O bizim ortağımız desin.’ Ya da ‘bu açıklamalara katılmıyoruz artık ortağımız değildir’ diyebilsin. Bunların hiçbirini diyemezler. HÜDA PAR’ın Genel Başkanı TBMM açılışında Anayasa’ya bağlılığına yemin etmiş bir kişidir bu. Yemin ederken tek ayağını mı kaldırdı yoksa biz sıklıkla ‘yalan söyleriz’ farketmez mi’ demek istiyor bilmiyorum ama bu yemin metni milletvekillerini bağlıyor. Kendisi hakkında çok fazla suç duyurusunda bulunuldu ancak anayasaya açıkça aykırı onu ihlal eden açıklamaları nedeniyle savcıların resen kişi hakkında soruşturma ve kovuşturma yürütmeleri lazım. Bu memleketin bir tane yürekli savcısı çıksın ‘Bu açıkça Anayasa’yı ihlal ediyor ve milletvekiliği dokunulmazlığı için süreci başlatıyorum’ diyerek bir yazı yazsın. Adalet Bakanı her gün CHP aleyhine laf etmeye yelteneceğine anayasayı korumak konusundaki görevlerini hatırlasın.”

Hizbullahı ve PKK’yı terör örgütü olmadığını dile getirmesiyle tanınan Hüda-Par’ın Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Anayasa’nın dördüncü maddesinin değiştirilmesini istedi. Yapıcıoğlu, “Ahmağa anlatır gibi anlattım buna rağmen anlamamakta ısrar ediyorlar” demişti.
Türk bayrağı, resmi dilin Türkçe olması ve laik Cumhuriyet’in teminatı olan dördüncü maddenin değiştirme talebi tepki toplamıştı.

Yorumlar kapalı, ancak trackbacks Ve pingback'ler açık.