İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne Sahte İsimle Mektup Gönderdi

Fotoğraf: Rafet Akgün X

(Ahlat) İlçe Milli Eğitim Müdürü Rafet Akgün iki okul müdürünü görevden almak için sahte isimle İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne mektup göndererek, müdürler hakkında suç uydurdu.

Sözcü gazetesinde yer alan habere göre, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in kısa süre önce Ahlat Milli Eğitim Müdürlüğü’ne atadığı Rafet Akgün, görevden almak istediği öğrenilen 2 okul müdürü hakkında, akılalmaz bir kumpas kurdu. Akgün’ün yazıp oynadığı senaryoya göre Ovakışla Yatılı Bölge İlköğretim Okulu Müdürü Halil Uludağ ile Ovakışla Anaokulu Müdürü Mete Gözel’i görevden almak için suç uydurduğu bir mektup yazdı. “Hüseyin Sarı” sahte ismiyle yazdığı ihbar mektubunu Tatvan PTT Müdürlüğü’nden Bitlis İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür’e gönderdi.

Hırsızlık İddiası
“Selamünaleyküm” diye başladığı, yerel halk aksanını kullanmayı da ihmal etmeyen Rafet Akgün Rafet Akgün, “Hüseyin Sarı” ismiyle yazdığı mektubunda, “Bilal Gür müdür beg, Ahlat’taki bir iki okul müdürünün usulsüz işlemleriyle ilgili yazıyorum. Ovakışla Anaokulu’nun jeneratörü kayıp. Müdür Mete Gözel’in ne yaptığı belli değil. Müdür Halil Uludağ, Ahlat Yatılı Bölge İlköğretim Okulu’nun jeneratörünü herkesin gözü önünde satmış. Bu işlerden haberiniz yok mu? Eğer yok ise bu saatten sonra artık var. Bu kişilerle ilgili soruşturma açılması gerektiğini düşünmekteyim. Eğer bir işlem olmazsa, fotoğraflarını paylaşacağımızı bildiririz” dedi.
Ancak yapılan soruşturmada, jeneratörlerin depremzedelere gönderildiği ve atıl durumdaki bazı malzemelerin satılarak okulun yararına gelir kaydedildiği ortaya çıktı. Böylece müdürler suçsuz bulundu.

Suçunu İtiraf Etti
Akgün, sahte ihbar mektubunu yazdığını kabul ederek, “Vatandaşların baskısından dolayı bu yönteme başvurduğunu” ve jeneratörün kaybolmasıyla ilgili halktan gelen tepkiler karşısında böyle bir adım attığını ifade etti.

Yorumlar kapalı, ancak trackbacks Ve pingback'ler açık.