NTD 9. Uluslararası Çince Vokal Yarışması Kazananları

NTD 9. Uluslararası Çince Vokal Yarışması’nda iki yarışmacı altın madalya kazandı. Yarışmada şarkıcıların yalnızca bel kanto stilinde şarkı söylemesi gerekiyor. Ayrıca en az bir şarkıyı Çince seslendirmesi koşulu var.

21 Eylül 2024’te düzenlenen NTD 9. Uluslararası Çince Vokal Yarışması’nın ödül sahipleri. New York Kaufman Müzik Merkezi, Merkin Salonu. (Fotoğraf: Larry Dye, The Epoch Times)

NTD 9. Uluslararası Çince Vokal Yarışması New York City’deki Kaufman Müzik Merkezi’nin Merkin Salonu’nda gerçekleşti. Yarışmaya sekiz ülkeden katılan şarkıcılar, üç gün boyunca performans sergilediği. Üstelik de iki şarkıcı, 10.000 dolarlık altın madalya ödülünü aldı. Final turu 21 Eylül’de gerçekleşti.

Her ikisi de Almanya’da bulunan mezzo soprano Chunqing Zhang ve soprano Yue Li altın madalya kazandı.

Amerika Birleşik Devletleri’nden mezzo soprano Fengzhen Liu gümüş madalya kazandı.

Mezzo-soprano Chunqing Zhang, NTD 9. Uluslararası Çince Vokal Yarışması’nda sahne alıyor. New York City, Kaufman Müzik Merkezi, Merkin Salonu, 21 Eylül 2024. (Fotoğraf: Larry Dye, The Epoch Times)
Soprano Yue Li, NTD 9. Uluslararası Çince Vokal Yarışması’nda sahne alıyor. New York City, Kaufman Müzik Merkezi, Merkin Salonu, 21 Eylül 2024. (Fotoğraf: Larry Dye, The Epoch Times)

Ayrıca üç şarkıcı da bronz madalyaya layık görüldü. Amerika Birleşik Devletleri’nden bariton Shaofeng Zheng, tenor Vincent Ji ve Malezya’dan tenor Jun Wen Wong.

Finalleri ve ödül törenini buradan izleyebilirsiniz.

NTD’nin (New Tang Dynasty) misyonu

Bariton Shaofeng Zheng NTD 9. Uluslararası Çince Vokal Yarışması’nda sahne alıyor. New York City, Kaufman Müzik Merkezi, Merkin Salonu, 21 Eylül 2024. (Fotoğraf: Larry Dye, The Epoch Times)
Tenor Vincent Ji, NTD 9. Uluslararası Çince Vokal Yarışması’nda sahne alıyor. New York City, Kaufman Müzik Merkezi, Merkin Salonu, 21 Eylül 2024. (Fotoğraf: Larry Dye, The Epoch Times)

Mükemmellik ödülleri, Vietnam’dan soprano Chau Nguyen, Kore’den soprano Jieun Lee, Amerika Birleşik Devletleri’nden soprano Chia-Yi Huang ve Kanada’dan soprano Yuchuan Zhang’a verildi.

Dokuzuncusu düzenlenen NTD Uluslararası Çince Vokal Yarışması eşsiz bir organizasyondur. Yarışmaya yalnızca bel kanto tarzında şarkı söyleyen şarkıcılar katılıyor. Ayrıca en az bir şarkının Çince dilinde söylenmesi zorunlu.

NTD’nin (New Tang Dynasty) misyonu gerçeği, güzelliği ve iyiliği teşvik etmek ve geleneksel kültürü canlandırmaktır.  Bu yarışma da, misyonunu ilerletmek amacıyla düzenlediği kültürel etkinlikler serisinin bir parçasıdır. “New Tang Dynasty” Çin’in kültürel altın çağına atıfta bulunarak, Yeni Tang Hanedanlığı anlamına gelmektedir.

Yarışma organizasyon komitesi başkanı Lucy Zhou, New York’a uzaklardan gelen tüm şarkıcıları tebrik etti.

Zhou “Bu sahnede yer alıp geleneksel kültürü canlandırma misyonumuza katılan tüm şarkıcılar gerçekten etkileyici. Ayrıca bu tarihi misyona katkıda bulundukları için onlara minnettarız” dedi.

“Şarkıcıların birçoğu, bel kantoyu Çince söylemenin onlar için ne kadar duygusal olduğunu anlattı. Ayrıca otantik, geleneksel Çin kültürünü canlandırma hareketinin parçası olmanın, onlar için çok anlamlı olduğunu belirttiler.”

Çin Bel Kanto Tarzını Teşvik Eden Tek Platform

Altın madalya kazanan Yue Li, geleneksel Çin kültürü için sağlanan bu platforma minnettar olduğunu belirtti. Ünlü Song Hanedanı şairi Su Shi’nin “Fırtınalı Gecede Melodiye Yazılan Şiir” adlı eserini seslendirdi.

“Bu çok değerli bir platform. Muhtemelen dünyada Çin bel kanto tarzını teşvik eden tek platform. Üstelik de Amerika Birleşik Devletleri’nde gerçekleşiyor” dedi. “Çin şarkılarını küresel bir sahnede söylemek her zaman hayalimdi.”

İkinci altın madalyayı kazanan Chunqing Zhang de NTD yarışmasının ona benzersiz bir fırsat sunduğunu belirtti.

“Avrupa’daki büyük tiyatrolarda performans sergiliyorum ama bu şarkıyı daha önce hiç seslendirmemiştim” dedi.

Final yarışması, dünya çapında 50 milyon takipçisi olan NTD’nin sosyal medya platformlarında canlı yayınlandı.

Zhang, pipa (Çin lavtası) için yazılmış eski bir Çin şarkısı olan “Muhteşem Bahar Gecesi”ni seslendirdi. Ayrıca aşina olduğu melodiye kattığı yoruma izleyicilerin verdiği tepkiden memnun olduğunu belirtti.

Zhang ayrıca, bu güzel melodiyi ve geleneksel Çin kültürünün güzelliklerini paylaşma fırsatına sahip olduğu için minnettar olduğunu söyledi.

“İzleyicilerin tepkisinden çok memnun oldum. İnsanlar ne anlatmak istediğimi gerçekten anladı. Tüm Çinliler bu melodiyi ve hikâyesini bilir ve bunu tüm insanlara ulaştırmayı çok istedim” dedi.

Yazan: Catherine Yang, The Epoch Times

Yorumlar kapalı, ancak trackbacks Ve pingback'ler açık.