Maria Filminde Haluk Bilginer Göründü

Başrollerinde Angelina Jolie ve Haluk Bilginer’in yer aldığı ‘Maria’ filminin fragmanında Haluk Bilginer göründü.

11 Aralık’ta dijital platformda izleyiciyle buluşmaya hazırlanan filmden yeni kareler yayınlandı. Bilginer’in sosyal medyada bulunduğu kareler sosyal medyada gündem oldu.

Son dönemde devam eden filmin tanıtım çalışmalarında Angelina Jolie asil duruşu ile karşımıza çıkıyordu ancak yanında Haluk Bilginer gözükmüyordu. Tanıtım gecelerinde Bilginer’in yer almaması tartışmalara neden oldu.

Filmin yayınlanan fragmanında ve fotoğraflarında Haluk Bilginer ön plana çıktı.

Fİlmin Konusu ve Bilginer’in aldığı rol

Yönetmen koltuğunda Pablo Larrain’in oturduğu film, Yunan asıllı Amerikalı soprano sanatçısı Maria Callas’ın hayatını anlatıyor. Angelina Jolie, Callas’ı; Haluk Bilginer ise Yunan asıllı armatör Aristotle Onassis’i canlandırıyor.

Bilginer, 16 Eylül 1977’de Paris’te hayata veda eden Maria Callas’ın bu çalkantılı yıllarının parçası olan Onassis rolüyle karşımıza çıkıyor.

Filmde Haluk Bilginer’in canlandırdığı Aristotle Onassis, 1906’da İzmir Karataş’ta dünyaya gelmişti. 1922’de ailesiyle birlikte Yunanistan’a göç eden Onassis daha sonra Arjantin’e gidip ailesinin tütün işlerini sürdürmüştü. Büyük bir servet elde eden Onassis, Maria Callas’ın yanı sıra ABD Başkanı John F. Kennedy öldürüldükten sonra eşi Jacqueline Kennedy ile evlenecekti. Oğlunun Yunanistan’daki bir uçak kazasında hayatını kaybetmesi Aristotle Onassis’te büyük bir yıkıma neden olmuştu. Bu trajik olayın ardından Onassis 1975’te geride 500 milyon dolarlık bir servet bırakarak Paris’te hayatını kaybetmişti.

Yorumlar kapalı, ancak trackbacks Ve pingback'ler açık.