Ekrem İmamoğlu’nun Sosyal Medya Hesaplarına Erişim Engeli

Ekrem İmamoğlu’nun sosyal medya hesaplarına erişim engeli. (Fotoğraf: Cumhurbaşkanlığı Aday Haber X hesabı)

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesaplarına yönelik erişim engellerine tepki gösterdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu‘nun tutuklandığı günden beri birçok sosyal medya hesabı kapatıldı. Son olarak dün hem YouTube hem de Cumhurbaşkanlığı aday ofisi X hesabı da mahkeme kararıyla kapatıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun resmi YouTube kanalı ile Cumhurbaşkanlığı Aday Ofisi X hesabı, milli güvenlik ve kamu düzeninin korunması gerekçesiyle erişime engellendi. 5651 sayılı Kanun’un 8/A maddesi uyarınca alınan karara rağmen, platformların söz konusu hesapları Türkiye’den erişime henüz kapatmadığı öğrenildi.

İfade Özgürlüğü Derneği’nin aktardığına göre;

İmamoğlu’nun 787 bin abonesi bulunan “@ekremimamoglu” kullanıcı adlı YouTube kanalı ile Cumhurbaşkanlığı Aday Ofisi’nin 222 bin takipçili “@CAOIletisim1” X hesabı hakkında erişim engeli kararı verildi. Karar, 5651 sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun’un “gecikmesinde sakınca bulunan hallerde içeriğin çıkarılması ve/veya erişimin engellenmesi”ni düzenleyen 8/A maddesi kapsamında alındı. Karara rağmen her iki platformun da hesapları Türkiye’deki kullanıcılar için henüz görünmez kılmadığı belirtildi.

İmamoğlu, hesaplarının kapatılmasının, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve partisi AK Parti’nin oy oranlarının büyük düşüş yaşayacağını gösterdiğini yazdı. Ekrem İmamoğlu, “Bu bir iddia değil, daha fazlası…” dedi.

Yeni sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Ekrem İmamoğlu şu ifadeleri kullandı:

“Bu hükümet, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve partisi %20’ye düşecek. Cumhuriyet, demokrasi ve adalet mücadelesinde; halkımızın, bu kara düzene karşı olan partilere desteği en az %70’i bulacak.
Bu bir iddia değil, daha fazlası…

İşte tam da bu yüzden hesaplarım kapatılıyor. Ama ne fayda; su akar, yolunu bulur.”

Yanıt Ver

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.