HEPAR Genel Başkanı Pamukoğlu: Türkiye’de Asker Alma Sistemi İle Oynanması Çok Tehlikeli

KAHRAMANMARAŞHak ve Eşitlik Partisi (HEPAR) Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, Türkiye’de askere alma sistemi ile oynandığını, bunun da çok tehlikeli olduğunu söyledi. Pamukoğlu, Kahramanmaraş ziyareti kapsamında Ramada Otel’de basın toplantısı düzenledi.

Partisinin seçimlerle ilgili çalışmaları hakkında değerlendirmelerde bulunan Pamukoğlu, yapılan iki kamuoyu araştırmasında partisinin oy oranının yüzde 4,9 ve 5,2 dolaylarında olduğunu iddia etti. Oy sayısının 3 milyona yakın olduğunu ve 6 ay önceki rakamların şimdilerde yüzde 7,5’larda göründüğünü savunan Pamukoğlu, özellikle halk oylaması sonrasında HEPAR’a Türkiye’nin her yerinde müracaat eden kadın ve erkek sayısının arttığını öne sürdü.  

Bir gazetecinin sorusu üzerine, sözleşmeli er modeli hakkındaki düşüncelerini aktaran Pamukoğlu, HEPAR’ın programının yer aldığı dokümanı göstererek, şöyle konuştu: “Bu kitap şunu yazar. ‘Terörle ilgili klasik asker olmayacak, karakollar olmayacak 20 bin kişilik gönüllü bekâr bir örgüt kurulacak. Eğiteceğiz. Buna eşkıya takip kuvveti denir.’ 2 yıl önce yayınlanan şu doküman Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 2 yıl önce onaylandı. Bu partinin programında var. Bunu böyle diyemiyorlar. ‘Yine bekâr, yine o, yine bu ve sözleşmeli’ diyor. Taklidin şaheser olma şansı yoktur. Ama esas sıkıntı şu. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bir asker alma sistemi vardır. Ülkenin bütün meselelerini abur cubur bir hale getirdikleri gibi askere alma sistemini bozuyorlar. Hiçbir şeyi tam yapamıyorlar.” dedi.

Pamukoğlu, Türkiye’de 323 milletvekilini 30 ilin çıkardığını ve bu illerin de partisinin en güçlü olduğu yerler arasında bulunduğunu iddia etti.

 

 

Yanıt Ver

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.