DP Genel Başkan Adayı Ocakoğlu: Ahmet Özal’ın Adaylığını Değil Siyasi Tavır Almış Halini Tercih Ederim

İZMİRDemokrat Parti (DP) Genel Başkan adayı Samet Ocakoğlu, Ahmet Özal’ın adaylığını değil, siyasi tavır almış halini tercih ettiğini söyledi. Samet Ocakoğlu, açıklamasında, siyasi misyonunun öğretisini ve vizyonunu barındıran hareketi temsilen büyük yürüyüşlerini sürdürme çabasında olduklarını söyledi. Ocakoğlu, “Hiç şüphe yok ki başarımız Türkiye’deki birçok meselenin mutlak çözümüdür. Bir anlaşılma dönemi için öncelikle iç mutabakatımız şart. DP’yi millet huzuruna çıkarıp, milletten hakkını ve rızkını isteme fırsatı ve Türkiye’nin süslü ambalajları ile örtülmeye çalışılan ve kimileri beceriksizliklerden ve hukuk ile çatışmalardan kaynaklanan ağır sorunları bu kongreyi fevkalade önemli hale getirmektedir. Hukuk gündemi ve Türkiye-AB 2010 İlerleme Raporu dahi dikkatimiz için sebeptir.” diye konuştu.

Bu aşamada, önem ve değerleri sebebiyle Ahmet Özal’dan bahsetmek istediğini dile getiren Ocakoğlu, “Sayın Ahmet Özal’ın aday olmasını istemiyorum. Bunu söylerken Ahmet Özal’ın adaylığı veya genel başkanlığa uygun olup olmadığını tartışmıyorum. Bu konuda olumsuz bir şey de ifade etmiyorum.” diye konuştu.

Sadece Ahmet Özal’ın; bilgi birikimini ve şahsiyetinin DP içerisinde daim olması, DP’nin yeni yönetimi arasında yapacağı hizmetlerin sürmesi ve DP fikri yapısında, bilgi birikiminde sürekliliği ve Özal vizyonunun DP’de yaşaması için görüşünü ifade ettiğini açıklayan Ocakoğlu, şöyle devam etti: “Endişem şudur ki eğer aday olursa ki bunu yapabileceğine en küçük şüphe yoktur. DP içindeki ANAP teşkilatında görev yapmış mensuplarımız arasında kendisine siyasi yakınlık duyanlar olacaktır. Etrafında bir kümelenme olacaktır. Bu hal ise bir fikir ayrılığının sebebi olabilecektir. Hatta bu potansiyel hal, başka siyasi çevrelerdeki bizlere yönelik temennilerin gerekçesi de olabilecektir. İnanıyorum ki DP’nin Meclis Gurubu’nda, bakanlar kurullarında ve DP yönetimlerinde Sayın Ahmet Özal’a ihtiyaç vardır. Ben, Sayın Özal’ın siyasi kimliğini partideki durumu sorgulama ve politika belirlemek için kullanmasını tercih ediyorum.”

Yanıt Ver

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.