MHP’li Bal: Devlet Değerleri İle Millet Değerleri Barıştırılmalı

ANKARAMilliyetçi Hareket Partisi (MHP) ve İşçi Partisi (İP) heyetleri, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Merkezi’ne bayram ziyaretinde bulundu. Sıcak bir ortamda geçen bayramlaşmada, başörtüsü sorunundan anayasa değişikliğine, birçok konu konuşuldu. Ziyarette konuşan MHP Konya Milletvekili Faruk Bal, devlet değerleriyle millet değerlerinin barıştırılması gerektiğini belirterek, çatışmanın değerleri tahrip ettiğini söyledi.

Daha sonra, CHP’ye bayramlaşma için MHP heyeti geldi. Heyette, MHP Konya Milletvekili Faruk Bal, Giresun Milletvekili Mehmet Günal ve MHP MYK üyesi Özgür Bayraktar yer aldı. MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal, bayramların dostluğun, kardeşliğin, sevginin, hoş görünün geliştiği ortamlar olduğunu söyledi.

Kutuplaşma, gerginliğin ortadan kalkacağı, siyasi partilerin hizmette birbirleriyle yarışacağı bir ortamın oluşmasını isteyen Bal, çatışmanın değerleri tahrip ettiğini vurguladı.

CHP’li Batum ise bu bayramda gerginliklerin sona ermesini temenni etti. Sıcak bir ortamda yapılan sohbette anayasa değişikliği de konuşuldu. 12 Eylül’den sonra bir şeyin değişmediğini savunan Bal, araştırmacı gazetecilik anlayışıyla bu konuların gündeme getirilmesi gerektiğini belirtti.

12 Eylül ile hesaplaşmanın bütün partilerle birlikte herkesin görevi olduğunu vurgulayan Bal, AK Parti’nin hesaplaşmayı malzeme olarak kullandığını ileri sürdü. AK Parti’nin 12 Eylül ile hesaplaşamayacağını, çünkü 12 Eylül’ün mağduru değil mahsulü olduğunu iddia eden Bal, zaman aşımının ortadan kaldırılması halinde bunun gerçekleşebileceğini ifade etti. İktidarın bununla yüzleşmesi gerektiğini anlatan Bal, halkın da bununla yüzleşmesi gerektiğini, basının bunları yansıtabilmesi için düz ayna olması gerektiğini söyledi.

Ayrıca, başörtüsü sorununun toplumsal nitelikli bir sorun olduğuna dikkat çeken Bal, devlet değerleri ile millet değerlerinin barıştırılması gerektiğini belirtti. AK Parti’nin başörtüsü sorununu siyasi istismar ettiğini ileri süren Bal, MHP’nin ağırlık verdiği bir çözümün benimsenmesi gerektiğini savundu. “Başörtüsü namusumuzdur” diyenlerin iktidar olduğunu iddia eden Bal, bunu temizleme görevinin de iktidara düştüğünü söyledi. Başörtüsü sorununun çözümsüz kalmasından beslenen bir parti olduğunu öne süren Bal, bunun toplumsal bir sorun haline geldiğini ifade etti. Bal, çözme eğilimi, çözmeden istismar etme eğiliminin çok net olarak ortaya çıktığını savundu.

Referandum ölçülerinin referandum rakamlarıyla olacağını anlatan Bal, 2007 yılında yapılan referandumda da AK Parti’nin ‘evet’ için çalıştığını ve yüzde 69 oranında oy aldığını ifade etti. 12 Eylül’de vatandaşların ‘evet, hayır’ demeleri için ayrıştırıldığını ileri süren Bal, MHP ve referandum üzerinden değerlendirme yapıldığını savundu. 

Yanıt Ver

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.