BBP Genel Başkanı Topçu: Ulaştırma Bakanı Yıldırım İstifa Etsin

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Yalçın Topçu, Muhsin Yazıcıoğlu’nun helikopter kazasında ölümüyle ilgili olarak geçtiğimiz günlerde yayınlanan Devlet Denetleme Kurulu (DDK), raporuna ilişkin açıklamalarda bulundu. Topçu, kaza sonrası tutumundan dolayı Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’a istifa çağrısında bulundu.

Yalçın Topçu, parti genel merkezinde Muhsin Yazıcıoğlu’nun helikopter kazasında ölümüyle ilgili olarak bir basın toplantısı düzenledi. Geçtiğimiz günlerde yayınlanan DDK raporuyla ilgili olarak konuşan Topçu, kaza sonrası tutumundan dolayı Ulaştırma bakanı Binali Yıldırım’a tepki gösterdi.

Topçu, kaza ile ilgili olarak gereğini yapması gereken Bakan Yıldırım’ın, konuyu hafife alarak bu olayın kaza olduğunu söylemesinin kendisine yakışmadığını dile getirdi. DDK raporunun kendilerini haklı çıkardığını kaydeden Topçu, Ulaştırma Bakanı’nın istifa etmesi gerektiğini söyledi.

Topçu, DDK raporuyla ilgili olarak, kendilerinin daha önce dile getirdiklerinin DDK raporuyla belgelendiğini dile getirdi. DDK raporunun kendilerini mutlu etmediğini ifade eden Topçu, helikopterde olması gereken GPS cihazıyla ilgili belge sunduklarını, daha önce çekilen fotoğrafta GPS cihazının olduğunu ancak, Muhsin Yazıcıoğlu’nun içinde bulunduğu helikopter enkazında bulunmadığının DDK raporuyla belgelendiğini kaydetti.

Yanıt Ver

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.