Tıp Seviye Tespit Sınavı İptal Edildi

29 Mayıs tarihinde ÖSYM tarafından gerçekleştirilen ve Yurtdışı Yükseköğretim Diplomaları Denkliği İçin Seviye Tespit Sınavı Tıp Doktorluğu 2. aşama kitapçığındaki 100 sorudan 75’inin geçen yılki sınavdaki sorular ile aynı çıkması sonucu  bir açıklama yapan ÖSYM başkanı Yusuf Ziya Özcan  sınavın iptaline karar verildiğini söyledi.

Tıptta seviye tespit sınavı, 11 Mayıs 2007’de yürürlüğe giren “Yurtdışı Yükseköğretim Diplomaları Denklik Yönetmeliği” uyarınca yurt dışında lisans düzeyinde eğitim almış olan kişilerin yeterliliklerini kanıtlamaları için  ÖSYM ve YÖK işbirliği ile yapılan bir  Seviye Tespit Sınavı (STS.  STS’ye, yurtdışında lisans düzeyinde eğitimlerini tamamlayarak diploma denklik belgesi almak üzere YÖK’e başvuran ve STS’ye girmesine karar verilen adaylar başvurabiliyor. STS’ler tıp ve öğretmenlik alanında gerçekleştiriliyor. Bu sınavın ardından aldıkları denklik belgesi ile adaylar Türkiye’de diplomaları ile iş bulma şansı yakalıyorlar.

RUS BİR DOKTOR FARK ETTİ

Seviye Tespit Sınavı’ndaki soruların geçen seneki sorular ile aynı olduğunu Türkiye’de çalışma hakkı elde etmek için sınava giren Rus bir doktor fark etti. Soru numaraları ile cevap seçeneklerinin bile aynı olduğu belirlenen sınava ÖSYM kayıtlarına göre 600 kişi başvurdu, bunlardan 572’si sınava girdi. Sınavda 50 ve üzeri puan alan 327 kişi başarılı olmuştu.

Ölçme ve Seçme Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), Yükseköğretime Geçiş Sınavı’ndaki (YGS) şifreli kitapçık, hatalı soru kitapçığı basımı ve yanlış puan hesaplama skandallarının ardından yine başarısızlıkla dolu bir sınav daha gerçekleştirmiş oldu.

ÖSYM’den yapılan açıklamaya göre sınav 3 Temmuz Pazar günü tekrarlanacak.

Yoruma kapalı.