Van Depreminin Şiddeti 7,2 Olarak Açıklandı

Bugün saat 13.41 itibarıyla Van’da 7.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Enstitüsü Deprem Araştırma Enstitüsü’ne göre depremin merkez üssü Van Tabanlı Köyü. Artçı depremler devam ediyor. Uzmanlar artçı depremlerin 10-15 gün sürebileceğini söyledi.

Deprem sonrası halkın panik halinde sokaklara döküldüğü, şu an için merkezde yıkık bina bulunmadığı bölgeden gelen ilk haberler arasında. Fakat bir çok evde geniş çaplı hasar meydana geldiği ifade edildi. 30 saniye boyunca depremin 200 kilometrelik bir alanda hissedildiği, deprem sonrası telefonların ve elektiriğin kesildiği gelen haberler arasında.

(ABDURRAHMAN ANTAKYALI/AFP/Getty Images)

Şiddetli deprem Erzurum, Diyarbakır, Ağrı, Bitlis, Hakkari ve Siirt’te de hissedildi.Uzmanlara göre bu kadar geniş bir alanda depremin hissedilmesinin nedeni sığ bir deprem olmasından kaynaklanıyor.

ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezine göre depremin 7,3 büyüklüğünde olduğu açıklandı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan deprem nedeniyle programlarını iptal ederek Van’a gideceği öğrenildi. Afet Yönetimi Van’da toplanacak.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay Van’da 10, Erciş’te 25-30 tane binanın ve 1 yurdun yıkıldığını açıkladı.

Kandilli rasathanesinde ki uzmanlar ölü sayısının 700 ile 1000 arasında olma ihtimalinin olduğunu söylerken aylar boyunca artçı sarsıntıların devam edeceğini de belirttiler.

Ayrıca Van belediye başkanı şehirde çok sayıda binanın hasar gördüğünü ve şehrin kötü durumda olduğunu açıkladı.

 

Yanıt Ver

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.