Navigasyon artık cepte ve arabada taşınabilecek

İSTANBULNavigasyon sektörünün önde gelen firmalarından Garmin, hem cepte hem arabada taşınabilen portatif GPS nüvi 3700 serisi dokunmatik ekran üretti.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Garmin Türkiye Direktörü Cem Baytekin, “Piyasanın en ince, hafif ve şık cihazı GPS nüvi 3700 serisini piyasaya sunduk. Sadece 8,7 milimetrelik incelikteki portatif navigasyon cihazını cebinizde taşımak bile mümkün.” dedi.

Göz alıcı 4,3 cam ekrana sahip olan navigasyon cihazı, yatay ve dikey ekran seçenekleri ile kullanımı kolaylaştırıyor. 800 x 480 piksel LCD özelliğine sahip ekran tasarımı ile dikkat çeken Garmin’in yeni ürünü çoklu dokunmatik ekranı, kullanıcıların parmaklarını kullanarak yakınlaşma ve uzaklaşma gibi harita ekranı düzenlemelerini hızlı bir şekilde gerçekleştirmelerine, 2 boyutlu görüntüden 3 boyutlu görüntüye geçmelerini ve haritayı 360 derece döndürmelerine zemin hazırlıyor. Ayrıca, kullanıcılar 3 boyutlu bölge(3790T), sesli navigasyon(3790T), eller serbest arama, ömür boyu Avrupa kapsamlı trafik bilgisi(T modelleri) ve nüroute teknolojisi gibi üstün özelliklerin avantajlarından faydalanabiliyor. Sürüş esnasında yapılan sesli yönlendirmelerin daha net duyulmasını ise en yüksek ses kalitesini sağlayan ikinci bir hoparlörün tutacağa yerleştirilmesiyle mümkün.

Kişiselleştirilebilir duvar kâğıdına sahip bu cihaz aynı zamanda sesli navigasyon özelliklerini de barındırıyor. Nüvi 3700T modelinde yeni düşük zum seviyelerinde mevcut olan harita dış çizgileri gölgeleri görüntülenerek seyredilebiliyor.

TAHMİNİ VARIŞ SAATLERİNİ BİLDİRİYOR

Cihaz, artırılmış durumsal farkındalık için sürüş esnasında haritada 3 boyutlu binaları ve sınır işaretleri görülebiliyor. Rota Planlayıcı özelliği ile çoklu geçiş noktaları ile rotalar planlanıyor ve kaydediliyor.

Ürün, Avrupa kapsamlı ücretsiz trafik aboneliği sayesinde haftanın belirli bir gününde ve günün belirli bir saatinde Garmin’in trafik hakkında toplamış olduğu geçmiş kaydını kullanarak önerilen rotaları ve tahmini varış saati geliştiriyor. Özellikle ‘mytrends’ özelliği sayesinde sürücünün sürüş alışkanlıklarını kullanarak, nüvi bir rotayı etkinleştirerek, varış saatini ve ilgili trafik bilgisini sunarak varış noktasını tahmin ediyor. Bluetooth kablosuz teknolojisine uyumlu bir telefon ile eller serbest arama özelliğini etkinleştiriyor.

YAKIT TASARRUFU SAĞLIYOR

Tüm modellerde sözlü sokak isimleri ile dönüşten dönüşe yönlendirmeler bulunuyor. ecoroute özelliğini ile ise hem paradan hem de yakıttan tasarruf sağlamak için sürücüler yakıt verimli navigasyon için yapılan önerileri görüntüleyebiliyor.

Hotfix özelliği ile yüksek hassasiyete sahip GPS alıcı, gezi bilgisayarı mil bilgisini, maksimum hızı, toplam süreyi ve daha fazlasını kaydediyor. Yerleşik lityum-iyon pil sayesinde 4 saatlik kullanım süresine sahip olan cihaz, bekleme modundayken birkaç hafta kullanılabiliyor. Park konumunu hatırlatma özelliğinin yanı sıra yerleşik seyahat takımı resim görüntüleyici, dünya saati, para birimi dönüştürücü, ölçü birimi dönüştürücü ve hesap makinesi gibi özelliklere sahiptir. Microsd hafıza kartı genişleme yuvası, Garmin Lock hırsızlık önleme sistemi nüvi serisini farklı kılarken, yapılandırılabilir araç simgeleri kullanıcıların eğlenceli, kişiselleştirilmiş araba şeklindeki simgeleri seçmelerini sağlıyor.

Yanıt Ver

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.