Rusya’da madende ikinci patlama: 8 ölü, 24 yaralı

MOSKOVARusya’nın Batı Sibirya Kemerova bölgesinde bulunan Raspadskaya kömür madeninde metan gazı patladı. TSİ 19:55’de meydana gelen kazada ilk belirlemelere göre 8 kişi ölürken, 24 kişi de yaralandı. Madende TSİ 24:00’da ikinci bir patlamanın daha meydana geldiği açıklandı.

Patlama esnasında madende 359 kişinin bulunduğu ve 282 kişinin madenden tahliyesinin gerçekleştirildiği belirtildi. Bölge Olağanüstü Hal Bakanlığı’nın Ria Novosti Haber Ajansı’na verdiği bilgiye göre halen göçük altında 66 madenci bulunuyor. Arama kurtarma ekipleri göçük altında kalan madencilere ulaşmaya çalışırken, ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.

Göçük altında bulunan bazı işçilerle diyalog kurulduğu da gelen bilgiler arasında. İkinci patlamanın nedeni ile ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.

İlk açıklamalarda 2 kişinin öldüğü belirtilmişti. Rusya’nın en büyük kömür maden ocağında yıllık 8 milyon ton kömür üretiliyor. Kemerova bölgesi Moskova’nın 300 kilometre doğusunda bulunuyor.

Arama kurtarma çalışmalarına 12 kurtarma ekibinin katıldığı, çevre bölgelerdeki ekiplerin de gerekli destek için alarm durumuna geçtiği belirtildi.

Aynı madende ocak ayında meydana gelen kazada bir kişi ölürken, 2001’de benzer bir metan gazı patlamasında da 4 işçi hayatını kaybetmişti.

Yanıt Ver

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.