Yaz Mevsiminde Çocuklara Dikkat Etmeli
Okulların kapanmasına az bir süre kaldı. Daha şimdiden hem küçükler hem de büyükler tatil havasına girmeye başladılar. Sıcakların artmasıyla birlikte okul stresinin de ortadan kalkmasıyla dışarıda daha fazla zaman geçirmek isteyen vatandaşların dikkat etmeleri gereken pek çok konu var. Tatil rehavetine kapılıp hiçbir tedbir almadan kendilerini güneşin, sıcağın altına bırakmak istenmeyen sonuçlar doğurabilir.
Yetişkin bir insan kendini bir çocuğa göre daha iyi koruyabilir. Fakat ya çocuklar… Onlar derslerin sona ermesiyle birlikte hiçbir sınır tanımadan oyun uğruna çeşitli tehlikeli durumlarla karşılaşabilirler. Oyun onlar için her şeyden daha önemlidir ve oyun oynarken başka hiç bir şeyi görmezler. Oyun oynarken o kadar konsantre olurlar ki çok yakınlarındaki tehlikelerin farkına varamayabilirler.
Ebeveynler çoğu zaman çocuklarını uyarmanın yeterli olduğunu düşünürler. Fakat çocuk henüz o olgunluğa erişmediği için söyleneni dinler fakat oyuna daldığı zaman kendisine yapılan uyarıları unutabilir. Bu durumda ebeveyn çocuğa söyledim nasılsa deyip kendisini rahat hissetmemeli onu takip etmelidir. Peki neler yapmalı:
Sıcak havalarda terleme ile oluşabilecek isiliklerden korunmak için pamuklu giysilerin tercih edilmesi, giysilerin sıkça değiştirilmesi ve sık sık banyo yaptırılması .
Bebeklerde sıcağın ve nemin etkisi ile pişiğin artabileceğinden dolayı bezinin sıkça değiştirilmesi, altının yıkanarak temizlenmesi ve mutlaka yumuşak bir havlu ile kurulanması,
En çok 0-5 yaş döneminde görülen ishale karşı muz, pirinç lapası, ayran, elma püresi gibi gıdaların verilmesi, ağır ishal vakalarında vakit kaybetmeden hastaneye götürülmesi,
Güneşten korunmak için sabah saat 11:00 ile saat 16:00 arasında dışarı çıkılmaması, güneş koruyucu kremlerin güneşe çıkmadan 20 dk önce sürülmesi, 3-4 saat arayla tekrar edilmesi, gözlerin ve başın güneşten korunması için siperlikli şapka kullanılması
Açık renk, pamuklu ve bol giysiler giyilmesi,
Çocuklar için de UV korumalı gözlük alınması,
Böcek sokmalarına karşı antihistaminik şurup içirilmesi, ısırılan bölgeye soğuk, buzlu kompres uygulanması, kaşıntıyı azaltmak için steroidli anihistaminikli pomadlar sürülmesi ve acil müdahale gerektiren durumda hastaneye götürülmesi gerekir.