Büyükşehir Yasası’na Tepki CHP’li Keskin’den Geldi

CHP Milletvekili Keskin, Büyükşehir Yasası’na tepki gösterdi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Adnan Keskin, 13 ilin büyükşehir olmasını kapsayan tasarının, hükümetin tüm belediyeleri ele geçirme operasyonu olduğunu iddia ederek, kapanan beldelerde referandum yapacaklarını söyledi.   

CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, dün TBMM’ye sunulan 13 ilin Büyükşehir olmasını öngören tasarıyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. 13 ili kapsayan büyükşehir yasa tasarısının idari yapılanma açısından birçok sakıncayı beraberinde getireceğini belirten Keskin, tasarının bu haliyle Anadolu kentlerinin dokusuna ve yaşam biçimine uygun olmadığı için CHP olarak bu düzenlemeye karşı çıkacaklarını belirtti.

Tasarının yasalaşması halinde bin 22 belde belediyesinin kapanacağını ifade eden Keskin, şöyle konuştu:

“AKP bu tasarıyı hazırlarken ne halka danışmış ne de işin uzmanlarından görüş almıştır. Yasalarla tuzak kurarak iktidarımı nasıl sürdürebilirim anlayışındadır. Bu düzenleme, yasalara büründürülmüş tuzak ve kumpastır. AKP siyasi ihtiraslarını Türkiye’nin idari  yapısına uyarlayarak, yeni kurulacak belediyelerin sınırlarını da kendi oylarına göre belirleyerek halkı uyutmaya çalışmaktadır.”

Büyükşehirle ilgili olarak birçok belirsizliğin olduğunu belirten Keskin, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Denizli’de adı Merkezefendi olarak değiştirilen belediyenin hemen yanıbaşındaki Kuşpınar ve Mehmetçik mahalleleri 20 kilometre uzaklıktaki Pamukkale belediyesine bağlanmıştır. Neden? Çünkü bu büyük mahallelerde AKP, CHP’nin gerisindedir. İktidar zayıf olduğu mahalleleri, güçlü olduğu bölgenin içinde eriterek tam bir cinlik anlayışını sergilemektedir. Halkımız bu hokkabazlığı yutmayacaktır.”

CHP olarak, kapatılacak beldelerde 14 ekim ve 21 ekim tarihlerinde referandum yapacaklarını kaydeden Keskin, şunları söyledi:

“Beldelerde yaşayan insanlarımızın iradesini hiçe sayarak belediyelerini kapatma girişiminin demokrasiyle bağdaşır yanı yoktur. Beldelerde yaşayan vatandaşlarımıza bu yüzden belediyenize ve geleceğinize sahip çıkın çağrısı yapmak istiyorum. Türkiye’de ilk sivil direnişin çoban ateşini yakarak haklarınıza ve demokrasiye sahip çıkın diyorum.”

Yanıt Ver

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.