Bahçeli, OHAL Talebini Yineledi: OHAL’i Düşünmek Ülke İnsanı İçin Bir Görevdir

KONYAMHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Olağanüstü Hal (OHAL)’in bir anayasal kurum olduğunu belirterek, demokrasi ile çatışır bir yönü olmadığını savundu. Konya’nın Çumra ilçesinde, MHP’li belediye başkanı tarafından yaptırılan çeşitli tesislerin açılışına katılan Devlet Bahçeli, Sırçalı mesire alanında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

OHAL ile ilgili sözlerinin tartışmaya yolaçtığı hatırlatılan Bahçeli, ”Ver kurtul siyaseti damarlarına kadar işlemiş olanlar, vererek kurtulmanın yollarını arıyorlar. OHAL’e karşı olanlar, Türkiye’de akan kanı görmeyenler, Türkiye’nin bölünmesi için elinden gelen gayreti gösterenlerdir. OHAL bir Anayasal kurumdur. OHAL’in demokrasi ile çatışır bir yönü yoktur. Eğer bir ülkede huzursuzluk, çatışma, asayişsizlik, bölünme tehditleri göğe çıkmış, tırmanmış ise OHAL’i düşünmek ülke insanı için bir görev olarak bakılmalıdır.” dedi.

Teröre karşı tedbirler almak gerektiğini dile getiren Devlet Bahçeli, ”Önemli olan sözde analar ağlamasın demekle bir şey bitmiyor. Kan akmasın demekle bir şey bitmiyor. Tedbirler almak gerekiyor. Biz MHP olarak anayasal bir tedbiri ortaya koyuyoruz ve OHAL uygulamasına geçilmesini istiyoruz. Geçerler veya geçmezler, bu, siyasi iktidarın bileceği bir iştir. Ancak kan akmaya devam ederse vebali üzerlerindedir.” diye konuştu.

Bahçeli, terörle mücadelede profesyonel askerlerin görevlendirilmesi ile ilgili bir soru üzerine ise şunları söyledi: “Tüm bunların hepsi Türkiye’deki açık bir mücadeleyi gölgelemek ve saptırmak ve ortalığı karıştırmak için ortaya konan uydurma şeylerdir. 8 sene iktidarda neden düşünmediler acaba. Şimdi mi akıllarına geliyor? Her gün 2-3 şehit cenazesinin geldiği, 11 kişiyi şehit verdiğimiz bir dönemde bunları kim aklına getiriyor. Buralara dikkat etmek lazım. 20 yıldan bu yana aynı insanlar aynı şekilde konuşarak televizyonları meşgul ediyorlar. İnsanlarımızın zihnini karma karışık hale getiriyorlar. Bir tarafta, bu ülke silahşorlarla mücadele ediyor, bir taraftansa medyada kalemşorlarla mücadele ediyor.”

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, Konyalı bir şehit ailesine dava açması ile ilgili bir soru üzerine Bahçeli, ”Şehit ailelerine kelle diyecek kadar nezaketsiz olanlardan başka şey beklenmez zaten.” cevabını verdi.

 

 

 

 

 

 

 

 

Yanıt Ver

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.