Libya’da Mahsur Kalan 321 İşçi Türkiye’ye Döndü

Fotoğraf: İHA
Fotoğraf: İHA

Libya’daki Türk inşaat firmalarında çalışan ve güvenlik nedeniyle tahliyelerinde gecikmeler yaşanan 396 Türk işçiden son 321 işçi İstanbul’a geldi.

Libya’da bir Türk şirketinde çalışan ve silahlı grupların çatışmaları yüzünden Trablus Havaalanı’nda mahsur kalan işçiler, Dışişleri Bakanlığı tarafından Türk Hava Yolları’nca tahsis edilen bir uçakla Atatürk Havalimanı’na getirildi.

Ailesi tarafından Atatürk Havalimanı’nda karşılanan Abdullah Bilgiç ise Libya’ya bir arkadaşlarının vefat ettiğini söyledi. Bilgiç, “Yaşadıklarımız bildiğimiz şeylerdi. Libya’da durum belli. Biz Libya’nın doğusundaydık. Bizim oralarda pek fazla sıkıntı yoktu. Fakat birden Obani’ye sıçrayınca bizim şantiyenin de güvenliği kalmadı. Orada Enka teknik yönetiminin de hataları oldu. Son anda devlete ulaşmayı becerdik ve Türkiye’ye döndük. Uçağı da büyük ihtimalle Dışişleri Bakanlığı gönderdi. Havaalanında betonların üzerinde yattık. Bir arkadaşımız kalp krizi geçirerek vefat etti. Ne bir acil yardım çantası, ne bir sağlık çantası, hiçbir şey yoktu. Şuanda orada kimse kalmadı. Hepimiz döndük” şeklinde konuştu.

Vefat eden İsmet Yalçın’ın cenazesinin de getirilerek memleketi İzmir’e gönderileceği öğrenildi.

Kaynak: İHA

Yanıt Ver

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.