2021 Tüm Emekliler Sendikası; ”Açlık ve Yoksulluğa Karşı Yaşam Savaşı Veriyoruz”

Fotoğraf: pixabay – Alexas_Fotos

2024 Yılı Merkezi Hükümet Bütçe Tasarısı’na ilişkin açıklama yapan 2021 Tüm Emekliler Sendikası, “Milyonlarca emekli açlık ve yoksulluğa karşı yaşam savaşı veriyor” diyerek, emeklilerin taleplerinin karşılanmasını istedi.

2021 Tüm Emekliler Sendikası Türkiye’de eş zamanlı basın açıklaması yaparak “İnsanca yaşamak istiyoruz” diye seslendi. Mersin’de Özgür Çocuk Parkı’nda yapılan açıklamada, “Sefalet ücretine hayır, insanca yaşamak istiyoruz” pankartı açıldı.

2021 Tüm Emekliler Sendikası Başkanı Hüseyin Kurt, 2024 Yılı Merkezi Hükümet Bütçe Tasarısı’na dikkat çekerek, tasarının Aralık ayında Meclis Genel Kurul’du görüşüleceğini söyledi. AKP iktidarının sunduğu 2024 yılı bütçesinde de emeklilere yer verilmediğini kaydeden Kurt, “Emekliler olarak 2024 yılı bütçesiyle yoksullaşmak istemiyoruz. Milyonlarca emekli açlık ve yoksullukla baş başa yaşam savaşı veriyor, yeter artık!” dedi. Kurt, emeklilerin taleplerini şöyle sıraladı:

“En düşük emekli maaşı açlık sınırının üstünde olmalıdır. Emeklilere Ocak, Nisan, Temmuz ve Ekim aylarında olmak üzere yılda dört ikramiye ödensin. İkramiyeler dul ve yetim maaşı alanlara da aldıkları maaş oranı kadar değil, tam ödensin. Temel gıda maddeleri ile elektrik, doğalgaz ve akaryakıt fiyatlarına yapılan yüksek oranlı zamlar nedeniyle düşen satın alma gücümüzde meydana kaybın telafisi için seyyanen derhal zam yapılsın. Emeklilerin maaşlarını iktidarlar tarafından tek taraflı belirlenmesi yerine anayasada gerekli düzenlemenin uluslararası tüm metinlerde geçtiği gibi herkes sendika kurabilir şeklinde düzenlenmesi ve ardından TBMM’de emekli sendikaları statü yasasının çıkarılarak bizlere toplu sözleşme masasında belirlenmesini istiyoruz.” Parkta yapılan açılmanın ardından, Yoğurtçu Parkı’nda stant çalışması düzenlendi. ( MA)


2021 Tüm Emekli Sen Kırklareli Şube Başkanı Hüseyin Budak basın açıklamasnda; “21 yıllık AKP iktidarının daha önce hazırladığı tüm merkezi hükümet bütçeleri gibi bu 2024 merkezi hükümet bütçesi de saraydaki tuzu kuru bir grup danışman tarafından emekçileri, emeklileri, yoksulları, küçük üreticileri yok sayan, halkı işsizliğe, açlığa ve yoksulluğa terk eden, çalışanların ve emeklilerin temsilcilerinin görüşlerine başvurulmadan hazırlanan belgedir.”
“Derinleşen ve artık saklanamayan ağır ekonomik krizin faturasının bize kesilmesi ile yoksulluk sınırından sonra açlık sınırı altına itilen biz emekliler 2024 bütçesi ile daha da yoksullaştırılmak isteniyoruz, yeter artık, yeter, yeter.. Bugün, bütün Türkiye’den emekliler olarak ilan ediyoruz ki taleplerimiz ve bedelini peşin olarak ödediğimiz primler, vergiler ve çalışırken üreterek ülke kalkınmasına kattığımız değerlerle hak ettiğimiz tüm insanca yaşam haklarımız için sonuna kadar direneceğiz, direneceğiz.. Sefalete asla teslim olmayacağız, bu böyle biline” diye konuştu.(KE)

Yorumlar kapalı, ancak trackbacks Ve pingback'ler açık.