Amerikan Üst Düzey Yetkililer: Kaddafi’nin Geleceğini Libya İle Hayal Etmek İmkansız

(Getty Images/AFP/MARWAN NAAMANI)

New York Times gazetesi, adının açıklanmasının istenmediği Amerikan yetkililer tarafından Kaddafi için sığınacak bir ülke arandığını açıkladı.

Kaddafi’nin artık Libya’da kalmasının mümkün olmayacağını ve aynı zamanda da herhangi bir güç kullanarak Kaddafi’nin ayağını kaydırmanın mümkün olmadığını söyleyen Amerikan üst düzey yetkililer “Kendi halkını katletmek isteyen birinin Libya hükümetinin geleceğinde rol oynaması düşünülemez” dediler.

Fakat diğer bir konu ise Kaddafi’yi hiçbir ülkenin kabul etmek istememesi. Kendi halkını katletmesi ve daha önce 1988’de İskoçya üzerinde Pan Am yolcu uçağının bomba patlatılarak düşürülmesi olaylarından dolayı Lahey’deki Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) tarafından yargılanması riski dolayısıyla, Kaddafi’yi kabul edebilecek ülke yok denecek kadar az.

ABD Başkanı Barack Obama, Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ile İngiltere Başbakanı David Cameron gibi çoğu ülkenin başkanları artık Kaddafi’nin gitmesi yönünde çağrıda bulunmalarına karşın Kaddafi, Misrata kentinde yaptığı gibi halkını katletmeye devam ediyor.

 

Yoruma kapalı.