Beşşar’ın Vaadine Rağmen Suriye’de Çatışmalar Dinmiyor

Türkiye'de Beyazıd meydanında Suriye için protesto gösterileri yapılırken(Getty Images/AFP/Mustafa Özer)

Suriye’de 1 aydır devam eden gösterilerde 200’den fazla kişi yaşamını yitirdiği çatışmalar hala devam ediyor. Suriye’nin devlet başkanı Beşşar Esad 50 yıldır uygulanan olağanüstü halin bir hafta içinde kaldıracağını söylemesine rağmen, muhalifler yatışmadı.

Dün akşam saatlerinde Humus kentinde silahlı gruplar sokaklara barikat kurarak çatışma başlattılar. Çatışma da ilk önce bir polis hayatını kaybederken daha sonra çatışmalar büyüdü ve bölgeye bir askeri birlik gönderildi.

Şimdiye kadar Humus kentinde güvenlik güçleri ve silahlı gruplar arasında çıkan çatışmalarda ölenlerin sayısının 14’e, yaralıların ise 45’e çıktığı bildirildi.

Ayrıca dün akşam Şam’daki Kabun bölgesinde, “bazı kişilerin elektrik hatlarını yakma girişiminde bulunduğunu, çıkan yangının büyümeden kontrol altına alındığını” bildirdi.

Sokakların çok tenha olduğu, Lazkiye, Der’a, Halep, Şam kırsalında bazı bölgeler ve Tartus’a bağlı Banyas’ta da akşam saatlerinden itibaren gösteriler yapıldığı ve Lazkiye’de de zaman zaman silah sesleri duyulduğu bildirildi.

 

Yoruma kapalı.