Kaddafi’nin 6 Milyar Dolarlık Servetine Ne Olacak?

(Getty Images/AFP/WALTER ASTRADA)

Geçen hafta Almanya Kaddafi’nin 6 milyarlık hesabını dondurdu. Almanya diğer AB ülkeleriyle birlikte Kaddafi’nin Avrupa’daki tüm servetine el koyarak, bir yed-i emin hesabına yatırılmasını ve bu paralarla Libya halkına insani yardım gönderilmesini planlıyordu. Alman Ekonomi Bakanı Rainer Brüderle’nin sözcüsü, ‘Spiegel’ dergisi tarafından verilen haberi doğrulayarak, BM’nin bu paralarla insani yardımları karşılayabileceğini ve Libya halkının acılarını biraz olsun dindirebileceğini söylemişti.

Bu hafta ise  Kaddafi’nin dondurulan mal varlığının muhaliflere verilmesi konusunda neler yapılabileceğini görmek için Avrupalı ülkelerinin birbirleri ile istişarelerde bulundukları belirtildi.

Fransa’nın bu konuda ki isteği ise Kaddafi’nin 6 milyarlık hesabının muhaliflere verilmesi yönünde. Bu konuda ise Avrupa ülkelerle görüşmelerin devam ettiği belirtiliyor.

Sarkozy geçen hafta muhaliflerin lideri ile görüşmede bulunmuştu. Yaptığı görüşmede muhaliflerin liderine hava saldırılarının artıracakları yönde vaatte bulunmuştu.

Fransa muhaliflerin kurduğu ulusal konseyi tanıyan ilk ülkelerden biri olmuştu.

 

Yoruma kapalı.