Esad’ın Geç Gelen Affı

Antalya’da Demokratik değişim ve Esad’ın rejimine karşı destek için, “Değişim için Suriye” adlı 3 günlük bir toplantı düzenledi.(Getty Images/AFP/ ADEM ALTAN)

Esad “Müslümanlar Kardeşler” örgütü gibi birçok örgüt için genel af ilan etti. Yaptığı bu hareket ile geri adım atmış oldu. Genel af 31 Mayıs 2011’e kadar olan tüm suçları içeriyor.

Fakat Esad’ın bu hareketi muhalifleri tatmin etmedi. Mualifler Esad’ın bu yaptığı affı üç önce yapsaydı bambaşka bir durum olacağını söylediler.

Kanada’daki  Müslüman liderlerinden Molham Al Drobi, Esad’ın bu affının bir şey ifade etmediğini çünkü esas affa ihtiyacı olanın Esad’ın kendisinin olduğunu söyledi.

Ayrıca Molham Al Drobi “”Beşar Esad’ın sözde affını, bu konferansa katılan insanların kafasını karıştırmak için çıkardığını düşünüyoruz. Hapishanelerdeki insanların çıkarılmasını memnuniyetle karşılıyoruz. Suriye’nin en kısa sürede demokrasiye geçmesini istiyoruz. Ancak bizim çocuklarımızı, kardeşlerimizi öldüren bu katiller yargı önüne çıkarılmalıdır. Biz, insanları öldürmeleri için emir veren kişinin Beşar Esad olduğunu biliyoruz. Beşar Esad, geçtiğimiz bir ay içerisinde bin 200 masum insanı öldürdü. Beşar Esad insanları öldürmek için direk emir verdi. Kendisi adalet önüne çıkartılmalı.” Diye konuştu.

Serbest bırakılacaklar arasında PKK üyelerinin de olduğu belirtildi.

Antalya’da Demokratik değişim ve Esad’ın rejimine karşı destek için, “Değişim için Suriye” adlı  3 günlük bir toplantı düzenledi.

Suriye’de Esad rejimine karşı olan ve dünyanın çeşitli ülkelerinde yaşayan gazeteci, sanatçı, siyasetçi, akademisyen muhalif Suriyeliler, Antalya’da Falez Otel’de toplandı. Yarın sona erecek “Değişim İçin Suriye” adlı konferansta, Suriye’deki gelişmeleri tartışacak olan muhalifler Esad’a karşı nasıl bir yol izleneceğini de belirleyecek.

 

 

Yoruma kapalı.