Hükümet Kuvvetleri Sana’yı Bombalıyor

(Getty Images/AHMAD GHARABLI)

Yemen’deki çatışmalar artık iç savaş halini almaya başladı. 33 yıldır iktidarda bulunan Yemen Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih, aylardır süren protestolara rağmen görevini bırakmaya yanaşmadığı gibi Şubat ayında kendisinden görevini bırakmasını isteyen Ahmar Kabilesi’nin yaşadığı bölgeleri top ve ağır silahlar ile bombalıyor.

Sana’da iç savaş sesleri yükselirken  bombalanan bölgede panzerlerin, zırhlı araçların ve askerlerin yolları tuttuğu gözleniyor. Hükümetin yoğun olarak işgal ettiği Hasaba Mahallesi gibi bölgelerde insan ve araç girişlerine izin verilmiyor.

Ahmar Aşireti üyeleri, Salih’in geçen hafta uzlaşma anlaşmasını imzalamaktan vazgeçmesinin ardından çatışmaya başlamıştı. Çatışmalarda bugüne kadar 150’den fazla kişi hayatını kaybetti.

Meydane gelen durum ile ilgili olarak, Beyaz Saray sözcüsü Jay Carney basına yaptığı açıklamada, halen Körfez ülkelerini ziyaret eden ABD Başkanı Barack Obama’nın terörle mücadele danışmanı John Brennan’ın Salih’in üzerindeki baskıların artmasını sağlayacağını belirtti.

 

Yoruma kapalı.