Shen Yun Sanat Topluluğu CNN’de

 [Epochtimes 29.08.2010] 27 Ağustos akşam saat 6’da, CNN Uluslararası Haber Kanalı Shen Yun Sanat Topluluğu’nun ABD başkenti Washington John F. Kennedy Center’da gösteri sergilediği haberini sundu. Gösteri sırasında, CNN Kennedy Center’da gösteri topluluğunun önemli üyeleri ile röportaj yaptı.

 

 

Shen Yun New York Sanat Topluluğu orkestra şefi Bayan Ying Chen, “Shen Yun” kelimesinin anlamının Tanrı’dan gelen ilham ve güzellik olduğunu açıklıyor.

Shen Yun New York Sanat Topluluğu sözcüsü Kelly Wen: “Çin Komünist Partisi’nin yönetimi altında kalan Çin’in geleneksel kültürü sistematik olarak hasara uğradı. Çin geleneksel kültür kayıplara karışmış bir bir sanat haline gelmişti. Bizim amacımız 5000 yıllık geleneksel kültürünün özünü yeniden yaşatmak.” dedi.

Shen Yun New York Sanat Topluluğu sözcüsü Jared Madsen ise bunları söyledi: “Bizim orkestramız doğu-batı kombinasyonu olan geniş bir orkestradır, arka plan ekranı çok muhteşem, tıpkı bir film gibi sizi Çin tarihinin çeşitli dönemlerine götürüyor. Yaklaşık 40 dans sanatçımız var, danslar Çin tarihinin farklı hanedanlarından gelen farklı kıyafetleri sergiliyor.” 

Bizim orkestramız doğu-batı kombinasyonu olan geniş bir orkestradır

Baş dansçı Ren Fengwu: “Shen Yun Sanat Topluluğu’nun benzersiz bir özelliği merhamet ve güzellik dolu bir sanat tarzı ile Çin geleneksel kültürünü yaşatmasıdır, günümüz Çin’de böyle bir gösteri bulamazsınız, bizim programımızın ana konusu Çin’in ilahi sanatıdır.”

Sözcü Kelly Wen: “Birçok dansçımız batıda yetişen Çinlilerdir, Shen Yun Sanat Topluluğu’na katılmadan önce birçoğumuz Çin geleneksel kültürünü çok yakından tanımıyorduk. Ama bu işin içine girince, profesyonel klasik Çin dansı eğitimini aldıktan ve dansın arkasındaki tarihini öğrendikten sonra Çin geleneksel kültürünün değerini daha iyi anladık. Dünyanın çeşitli bölgeleri ve halkıyla bu kültürü paylaşabildiğimiz için gurur duyuyoruz.”

İngilizce orjinal metin

Yoruma kapalı.