
CHP lideri Özel, dün gece Saraçhane’de gerçekleşen protesto gösterileri sırasında AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’la ilgili atılan bazı sloganlara tepki gösterdi.
CHP lideri Özgür Özel, dün gece Saraçhane’de gerçekleşen protesto gösterileri sırasında atılan bazı sloganlara tepki gösterdi. “Anneye Küfür Asla Kabul Edilemez, O Küfrü Kendi Anneme Edilmiş Sayıyorum” dedi.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik ‘yolsuzluk’ ve ‘kent uzlaşısı’ soruşturma kararlarının ardından protestolar devam ediyor. Aralarında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da olduğu çok sayıda siyasi ve iş insanı gözaltına alınmıştı. Protesto amacıyla Saraçhane’de başlayan gösterilerin altıncı günü oldu.
Özel, protestoyla hakareti birbirine karıştırmanın kabul edilemeyeceğini belirtti. “Biz siyasetimizi de itirazımızı da temiz bir dille yaparız” dedi. Özel sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:
“Biz siyasetimizi de itirazımızı da temiz bir dille yaparız. Bir siyasetçinin ailesine kötü söz söyleyen, küfür eden bizden değildir.
Protesto ile hakareti birbirine karıştırmak kabul edilemez. Küfür etmek hele hele aileye, anneye küfür asla kabul edilemez. O küfrü kendi anneme edilmiş sayıyorum.
Bu küfür edenlerle, Saraçhane’de milli iradeye sahip çıkan, demokratik bir Türkiye isteyen, barışçıl gösteri yapanları kimse birbirine karıştırmasın.
Bunun üzerine kimse milyonların haklı tepkisine algı operasyonuyla direnmeye yeltenmesin.
Birkaç kendini bilmezin terbiyesizliği üzerinden, milletin bu itirazını değersizleştirmeyin!”
Bu arada, önemli isimler de art arda kınama mesajları yayınladı. Bunlar arasında AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve İletişim Başkanı Fahrettin Altun bulunuyor.
Yorumlar kapalı, ancak trackbacks Ve pingback'ler açık.