Çin Konsolosluğu Önünde Falun Gong Pankartına Müdahale

Falun Gong uygulayıcıları, her gün Çin Konsolosluğu önünde sessiz ve barışçıl protestolar düzenliyor. Öncelikle meditasyon yapıyorlar ve pankartlarla Çin rejiminin insan hakları ihlallerine dikkat çekiyorlar. Bu pankartlar, Falun Gong’un öğretilerini ve Çin Komünist Partisi’nin (ÇKP) baskıcı politikalarını gözler önüne seriyor.
Ancak 4 Eylül 2025 sabahı, olağandışı bir olay yaşandı. Bir konsolosluk çalışanı aniden, Çin rejiminin yıllardır sürdürdüğü “kendini yakma” yalanını çürüten bir pankartı yerinden söktü. Olayı fark eden Liu Chuanyu ve başka bir uygulayıcı hızla harekete geçti. Çalışanı takip ederek pankartı geri almaya çalıştılar.

Konsolosluk personeli, panikle konsolosluk binasının kapısına koştu ve içeri girmeye çalıştı. Ancak bu sırada pankartı yere düşürünce, uygulayıcılardan biri pankartı hemen yerden aldı. Ayrıca Liu, konsolosluk çalışanının asansöre binerken fotoğrafını çekmeyi başardı. Hemen ardından uygulayıcılar polisi aradı.
Los Angeles Polisi kısa sürede olay yerine gelerek konsolosluk binasında inceleme yaptılar. Çalışanı bulamadılar ancak konsolosluk yetkilileri bu kişinin personelleri olduğunu doğruladı. Daha sonra polis, konsolosluk personeline açık bir uyarı yaptı. Uygulayıcıların eşyalarına dokunulmaması gerektiğini, ayrıca olayın tekrarlanması halinde suç işlemiş olacaklarını belirtti.
Ne yazık ki bundan sonra başka müdahaleler de oldu. Bazı kişiler pankartlara su sıktı; bazıları pankartların asıldığı demirlere dışkı sürdü. Hatta pankartların asılmasını engellemek için ağaçları bile kestiler. Bu eylemler, uygulayıcıların barışçıl direnişini bastırma amacı taşıyordu.
Tiananmen Yalanı Deşifre Edildi: Falun Gong Pankartı Gerçeği Ortaya Koydu
Falun Gong uygulayıcısı Yang, müdahale edilen pankartın anlamını açıkladı. Bu pankart, Tiananmen Meydanı’ndaki sözde kendini yakma olayının sahte olduğunu ortaya koyuyordu. Çin rejimi bu sahte olayı yıllardır Falun Gong’u karalamak için kullanıyor.

Sonuç olarak, tüm bu engellemelere rağmen uygulayıcılar kararlılığını sürdürerek gerçeği anlatmaya devam ediyorlar. Çin’de yaşanan zulmü dünyaya duyurmak için her gün orada durmaya devam edeceklerini belirtiyorlar.
Yorumlar kapalı, ancak trackbacks Ve pingback'ler açık.