Mersin’de kurulan Bilge Film dünyanın yapay zekayla üretilen ilk uzun metraj sinema filminin yapımına başladığını duyurdu.
Tamamı yapay zeka teknolojileri kullanılarak üretilen ilk uzun metraj sinema filmi 3071’in çalışmaları başladı. Senaryosu yapay zeka ile yazılan 3071, felaketin eşiğine gelen dünyayı kurtarmak için Türk kahramanların yeniden tarih sahnesine çıkmasını konu alıyor. 20 yıllık bir hayalin ürünü olan film, yapay zeka teknolojileri sayesinde hayat bulacak.
Yaratıcı ekip dünya bir felaketin eşiğinde olsa hangi Türk kahramanlara ihtiyacımız olur sorusunu Chat-Gpt’ye sordu. Yapay zekanın verdiği cevap: Mete Han, Alparslan, Fatih Sultan Mehmet, Kanuni Sultan Süleyman ve Mustafa Kemal Atatürk…
Dünya tarihinin kötüleri listelendiğinde ise karşımıza şu isimler çıkmış: Adolf Hitler, Joseph Stalin, Idi Amin, Saddam Hüseyin, Pol Pot, II. Ramses ve Nemrut.
Filmin yapımcılığını sinema, belgesel ve kısa metraj film projeleriyle adından söz ettiren Mersin’de kurulu Bilge Film gerçekleştiriyor. Günümüz yapay zeka teknolojilerinin yazıdan görsel ve video üretebiliyor olması, hayallerini gerçekleştirmek isteyen sinemacılara büyük bir fırsat sunuyor. Film sektöründe devrim niteliğindeki bu olanak, sinema sektörü için yeni bir çağın kapılarını aralıyor.
Bu proje için biraraya gelen 25 kişilik ekibin içinde; sanatçılar, bilim insanları, tarihçiler ve yazılımcılar yer alıyor. Tamamı yapay zekayla üretilecek filmin sektörde çığır açması bekleniyor.
Filmin proje yönetmenlerinden Onur Kaygın yaptığı açıklamada: ”Dünyanın yapay zekayla üretilen ilk uzun metraj sinema filmi 3071’in hazırlıklarına başladık. Yeni bir çağ açılıyor. Örnek ve öncü olmak, ülkemizi dünya sahnesinde temsil etmek istiyoruz. Bu start-up projesiyle hem istihdam sağlayacak hem de kalabalık yaratıcı ekipler kuracağız. Dünya sahnesinde yer alan öncü firmalarla çözüm ortaklıkları kurmak, bu gelişmeleri ülkemize uygulayarak getirmek için bu yola çıkıyoruz. Biliyoruz ki bizim açtığımız bu yoldan ülkemizin teknolojisi, sineması, reklam sektörü ve gençleri yürüyecek. Bu sahnede olmak, öncü olmak bizim için çok kıymetli. Projemizin dünyada ilk olması teknoloji, bilim ve yapay zeka çağına ülkemizden giden ilk hoş geldin mesajı olsun.” dedi.
Chat-Gpt’ye Filmin Sinopsisi Hakkında Düşünceleri Soruldu!
”Sinopsis, insanlığın teknolojiyi nasıl kullanacağı ve kontrol edebileceği konusunda önemli sorular ortaya atıyor. Aynı zamanda, geçmişten ders almanın ve tarihin büyük liderlerinin bilgeliğinden yararlanmanın önemini vurguluyor. Genel olarak bu sinopsis, gelecekteki teknoloji ve insanlık arasındaki ilişkiyi sorgulayan, tarihsel figürlerle zenginleştirilmiş, gerilim dolu bir hikaye vadediyor. Oldukça etkileyici ve düşündürücü bir film olduğunu düşünüyorum.”
İçeriği üretme aşamasında, senaryo için OpenAI Chat-Gpt, Google Gemini, Microsoft CoPilot, Anthropic Claude Sonnet, ses modelleme ve efektlerde ElevanLabs, görsel üretiminde Leonardo ve Midjourney, video üretimi içinse Runway, Luma ve Sora gibi yeni yayınlanan çok sayıda yapay zeka aracı birlikte kullanılacak. www.3071film.com web sitesi üzerinden paylaşılan İngilizce sinopsiste dahi; DeepL yapay zeka aracı kullanılarak İngilizce’ye çevrilmiştir ibaresi dikkat çekiyor.
Yorumlar kapalı, ancak trackbacks Ve pingback'ler açık.