Kamu emekçilerine “toplu sözleşme ikramiyesi” adı altında 641 lira 81 kuruş verilmesi kararı Meclisten geçti.
Kamu emekçilerine “toplu sözleşme ikramiyesi” adı altında 641 lira 81 kuruş verilmesi kararı Meclisten geçti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, sosyal medya platformu hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, “TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaşan kanun teklifiyle, sendikalı memurlarımız Toplu Sözleşme İkramiyesi olarak 641,81 TL ikramiye alacak ve tüm sendikalı memurlarımızın bu ikramiyeyi almaları sağlanacak” ifadelerine yer verdi.
Bakan Işıkhan’ın açıklaması şöyle:
“Sendika ve konfederasyonlar ile sosyal diyalog zemininde yürüttüğümüz 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi’nde memurlarımız için toplu sözleşme ikramiyesi kazanımını sağlamıştık. Ancak bu kazanım CHP’nin Anayasa Mahkemesi’ne başvurmasıyla maalesef iptal edilmişti.İptal kararı ile ikramiyeden yararlanan kamu görevlilerimizin aylıklarında azalma meydana gelmişti. Biz emekçilerimizin, memurlarımızın kazanımlarının her zaman yanındayız
TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaşan kanun teklifiyle sendikalı memurlarımız Toplu Sözleşme İkramiyesi olarak 641,81 TL ikramiye alacak ve tüm sendikalı memurlarımızın bu ikramiyeyi almaları sağlanacak. Bu kanun teklifinin yasalaşması sürecinde emeği geçen Cumhur İttifakı Milletvekillerimize teşekkür ediyorum.
Memurlarımız için hayırlı olsun.”
Yeniden yasalaşan ve baraj sınırı kaldırılan kararı değerlendiren KESK Genel Sekreteri Sevgi Yılmaz, “Sadaka değil, TİS masasında birlikte tartışıp karara bağladığımız şekilde sözleşmeye geçirdiğimiz ikramiye istiyoruz” dedi.
AYM’nin daha önce iptal ettiği düzenlemede yüzde 2 barajı varken, Meclise yeni gelen kanun tasarısında yüzde 1 baraj engeli vardı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın “tüm sendikalı memurlar” diyerek baraj engelinin kaldırıldığını duyurması sonrası belirtilen yasaya göre 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi’nde sendikalı kamu emekçilerine 641 lira 91 kuruş verilecek.
Müjde olarak duyurulan kararın kazanımdan oldukça uzak olduğunu söyleyen KESK Genel Sekreteri Sevgi Yılmaz, şu hatırlatmayı yaptı: “Bu konu 2002’de üyelerin sendikalara verilmesi gereken aidatın hükümet tarafından verilmesi ve Memur-Sen gibi büyük sendikaların üye toplaması için bir araç olarak kullanıldı, daha sonrasında bunun hukuki itirazlarla kaldırılıp yerine ‘sendika ikramiyesi’ olarak yeniden düzenlendi.”
Yorumlar kapalı, ancak trackbacks Ve pingback'ler açık.