Melekleri Öldürmeyin Sergisi Kadın ve Şiddet Paneli ile Son Buldu
Kadına karşı şiddete dikkat çekmek için Mersin’de Şemsa Pozcu Kültür Evi’nde gerçekleştirilen Melekleri Öldürmeyin sergisi kadına karşı şiddet konulu panelle sona erdi.
Kuratörlüğünü Mersin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nurseren Tor’un yaptığı ve uluslararası katılımla gerçekleştirilen ‘Melekleri Öldürmeyin’ sergisi bir kapanış paneliyle sona erdi. Panelin yöneticiliğini Şemsa Pozcu Kültür Evi koordinatörü Hakan Tüner yaparken panele konuşmacı olarak Prof. Dr. Nurseren Tor; Prof. Dr. Kamuran Elbeyoğlu; Dr. Osman Sirkeci; Gazeteci ve Aktivist Hacer Foggo; Arabulucu, Avukat ve Sosyolog Fatma Karayılmaz Belci; Prof. Dr. Nurseren Tor ve Doç. Dr. Hüseyin Sönmez katıldı.
Prof. Dr. Nurseren Tor’un yaptığı açılış konuşmasının ardından Prof. Dr. Kamuran Elbeyoğlu “Kadının Sanattaki Yeri” adlı sunumunda kadın ve sanat konusuna değindi. Elbeyoğlu’nun arından Dr. Osman Sirkeci konuşmasında kadını sokak ekonomisindeki yeri bağlamında ele aldı. Daha sonra Av. Fatma Karayılmaz Belci, kadına şiddet konusunu İstanbul Sözleşmesi ve 6284 sayılı aile içi ve kadına şiddet yasası kapsamında değerlendirdi. Gazeteci ve Aktivist Hacer Foggo ise yoksulluğun bir şiddet biçimi olarak kadının üzerinde yarattığı tahribatı anlattı ve yoksulluk içerisindeki kadınların geçmişe kıyasla çok daha zor bir dönem içerisinde olduğunu söyledi.
Prof. Dr. Nurseren Tor ise konuşmasında “Melekleri Öldürmeyin” sergisinin ilk olarak bir sokak sergisi olarak nasıl ortaya çıktığını ve daha sonra serginin katledilen kadınları resmetmesine rağmen 4. gününde bir gecede yerle bir edildiğini aktadı. Kadın karşı şiddettin sadece kadınla sınırlı kalmadığını ve sanat kadar uzandığını ifade etti. Son konuşmacı olarak panele lkatılan Doç. Dr. Hüseyin Sönmez de şiddetin sanatın içerisindeki yeri ile ilgili bir sunum gerçekleştirdi.
Panel, konuşmacılara katılım sertifikası verilmesinin ardından son buldu.
Yorumlar kapalı, ancak trackbacks Ve pingback'ler açık.