Okuma Alışkanlığı Kazandıran Podcast
Sesli kitap olan Podcast artık pek çok ülkelerde kullanılıyor. Podcast, öğrencilere okuma alışkanlığı kazandıran bir özellik olarak görülüyor.
Podcasting, çoğunlukla dizi halindeki dijital medya ürünlerinin veya bölüm bölüm yayınlanan kitapların sesli anlatılmasının yanında görüntülü anlatımda sağlayan bilgisayar veya taşınabilir cihazlara indirilebilecek şekilde yayınlanması olarak tanımlanıyor.
Yapılan araştırmalara göre günümüzde her 5 kişiden 1’i podcast dinliyor. Kitaplardan sohbetlere kadar geniş bir yelpazedeki podcastler arasında bilimsel makaleler, kişisel gelişim hikayeleri, gündeme dair konuşmalar ve hobilere kadar neredeyse yok yok… Podcastin en büyük avantajlarından biri yer ve zaman sınırı olmaksızın erişim ve kullanım kolaylığı. Kullanıcıların önemli bölümü podcast dinleme alışkanlığını yolda bir yerlere giderken kazandığını belirtiyor.
Podcast eğitim sisteminden de hayatımıza girmeye başladı. Genelde kitap okurken 5 dakika sonra dikkatlerinin dağıldığını söyleyen öğrencilerin kurtarıcısı olan podcast, dinleme ve aynı zamanda hazırlanan videoları izleme esnasında dikkati daha uzun süre derse odaklamayı başarıyor.
Değişen ve pandemi ile mücadele eden dünyada artık kavramlar da birer birer dönüşmek zorunda kalıyor. Cep telefonlarına indirilen ve internet de gerektirmeyen podcastler ile öğrenciler daha esnek eğitim saatlerine adapte oluyorlar, yer ve saatten bağımsız hale geliyorlar.
Pedagoglar çocukların dinleyerek öğrendikleri şeyleri daha kalıcı olarak öğrendiklerini savunuyorlar. Yazılı eğitim materyallerinden çok daha kolay ulaşılabilen podcastler sayesinde çocuklar ilgilerini çeken farklı konuları öğrenmeye de merak sarabiliyorlar.
Yorumlar kapalı, ancak trackbacks Ve pingback'ler açık.