The Epoch Times Türkiye Gelenek ve Sanat Etkinliklerine Mersin’de Başladı

The Epoch Times Sanat Editörü, Piyanist Şendağ Gökçe ( Fotoğraf: İsra İSA)

The Epoch Times Türkiye Gelenek ve Sanat etkinliklerinin ilkini Mersin’de Şemsa Pozcu Kültür Evi’nde gerçekleştirdi.

The Epoch Times kurulduğu 2000 yılından beri geleneği ve geleneksel sanatları destekleyen yayın çizgisi ile tüm dünyada çok hızlı bir şekilde büyüdü ve gelişti. Dünyanın en çok okunan gazeteleri arasına girerek 36 ülkede 22 dilde yayın yapan uluslararası bir gazete haline geldi.

The Epoch Times Türkiye de bu yayın çizgisini ve gelenek ve sanatın önemini insanlara anlatmak amacıyla Türkiye’de Gelenek ve Sanat etkinliklerinin ilkini Mersin’de, Şemsa Pozcu Kültürevi’nde düzenlendi. “Barok’tan Uzak Doğu’ya” adlı etkinlikte, aynı zamanda The Epoch Times Türkiye sanat editörü olan Piyanist Şendağ Gökçe, geleneksel batı müziğini temsil eden D. Scarlatti, J.S. Bach’ın eserlerinin yanı sıra doğulu piyanist Tony Chen’in eserlerini ve “Acı”, “Kızıl Duvar’ın Günleri Sayılı” adlı kendi eserlerini çaldı.

Seyirciler arasında Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Bedrettin Gündeş, Mersin Baro başkanlarından hak savunucusu kimliği ile kentte öne çıkan Avukat Bilgin Yeşilboğaz da bulunuyordu.

The Epoch Times Sanat Editörü, Piyanist Şendağ Gökçe ( Fotoğraf: İsra İSA)

Konserde zaman zaman geleneksel sanat hakkında da konuşan Gökçe, The Epoch Times gazetesinin yayınladığı “Komünizm Hayaleti Dünyamıza Nasıl Hükmediyor?” kitabından da alıntı yaparak klasik müzikle ilgili bilgiler verdi. Gökçe kitaptan şu alıntıları yaptı; ” Müzik alanında da aynı ilkeler geçerlidir. Bir Alman opera binasında söylendiği gibi: “Bach bize Tanrı’nın bilgeliğini verdi. Mozart bize Tanrı’nın neşesini verdi. Beethoven bize Tanrı’nın tutkusunu verdi. Tanrı bize sözsüz dua edebilmemiz için müzik verdi.” Konuşmasının devamında “Johann Sebastian Bach tüm yaşamı boyunca Tanrı’ya bağlılığı ve Tanrı’ya övgü ve tapınmayı müziğinin yaratılmasındaki en yüksek ilkeler olarak kabul etmiştir. Tüm önemli müzik notalarının üzerinde SDG harfleri görülebilir – bu harfler “Soli Deo gloria ‘nın kısaltmasıdır ve ’Yücelik yalnızca Tanrı’ya mahsustur.” ifadelerini kullandı.

25 Nisan Zhongnanhai Olayı

Konser esnasında Gökçe, aynı zamanda The Epoch Times gazetesinin kuruluş sebeplerinden biri olan Çin’deki insan hakları ihlalleri konusunda önemli bir örnek teşkil eden 25 Nisan Zhongnanhai olayına da değindi. Konser günüyle aynı güne denk gelmesi sebebiyle gün ile ilgili olarak kendisi de bir Falun Dafa uygulayıcısı olan Falun Dafa Derneği Başkanı Çiğdem Akdeniz’i sahneye davet etti. Akdeniz, 1999 yılında Çin’in başkenti Pekin’de barışçıl bir meditasyon uygulaması olan Falun Dafa uygulaması için gerçekleşen 25 Nisan temyizini anlattı.

Falun Dafa Derneği Başkanı Çiğdem Akdeniz

25 Nisan Temyizi nedir?

Nisan 1999’da Tianjin şehrinde düzinelerce Falun Dafa uygulayıcısı tutuklandıktan sonra, yaklaşık 10.000 uygulayıcı barışçıl bir şekilde serbest bırakılmalarını talep etmek için 25 Nisan 1999’da Merkezi Temyiz Ofisi’ne gitti. Her ne kadar o zamanki başbakan sorunu o gün çözmüş olsa da, eski Çin Komünist Partisi (ÇKP) lideri Jiang Zemin yine de üç ay sonra ülke çapında Falun Gong’a karşı yapılan zulmü başlattı. Tıpkı tarihte Hıristiyan azınlıklara, Budistlere ve Uygur Türkleri’ne karşı yapılan zulüm gibi, o zamandan beri milyonlarca uygulayıcıya inançları nedeniyle ayrımcılık ve kötü muamele yapılıyor.

İmza Kampanyasına Dikkat Çekildi

Konserin sonunda Gökçe, zulmün sona erdirilmesi için imza kampanyasının önemini ve dileyenlerin yalnızca isim bırakarak kampanyaya destekte bulunulabileceğini dile getirdi.

https://endccp.com/tr/

Konsere katkıda bulunanlar tebrik edildi

25 Nisan’da gerçekleşen konser yaklaşık bir saat sürdü. Konser sonunda seyirciler etkinliğe katılmaktan duydukları memnuniyeti ifade ederek konsere katkıda bulunanları tebrik etti.

Yorumlar kapalı, ancak trackbacks Ve pingback'ler açık.