Trump Yeni Gümrük Tarifelerini Açıkladı

Trump Yeni Gümrük Tarifelerini Açıkladı

ABD Başkanı Donald Trump, 3 Nisan Perşembe gününden itibaren ABD’nin diğer ülkelere karşılıklı tarifeler uygulayacağını, asgari gümrük vergisi oranının yüzde 10 olacağını açıkladı.

ABD Başkanı Donald Trump‘ın bugün yeni gümrük vergilerini açıkladı. Trump yeni gümrük vergilerini Beyaz Saray‘ın Gül Bahçesi’nde büyük bir kartonla tanıttı.Trump, ABD’nin tüm ithalatlara yüzde 10 oranında gümrük vergisi uygulayacağını söyledi. Yurt dışında üretilen tüm otomobillere ise yüzde 25 gümrük vergisi getireceklerini duyurdu.

Trump’ın açıklamalarına göre, Çin’den ithal edilen ürünlere yönelik gümrük tarifeleri yüzde 34 olarak belirlenirken, Avrupa Birliği’nden gelen ürünler için bu oran yüzde 20 olacak. Japonya’dan ithal edilen mallar yüzde 24 oranında vergilendirilirken, İngiltere ve Türkiye için yüzde 10 gümrük vergisi uygulanacak.

Trump’ın açıklamalarından satır başları şöyle:
Artık vergiler sayesinde çok fazla para kazanacağız ve bugünkü aksiyonlarımız sayesinde Amerika’yı yeniden güçlü kılacağız ve şimdiye kadarki gücünün çok üstüne taşıyacağız.
İstihdam ve üretim sektörü ülkemizde tekrar gelişecek ve yok için sanayi atılımımızı çok büyüteceğiz ve işin sonunda da üretim kapasitemiz çok artacak, rekabetçiliğimiz çok artacak ve bu Amerika için altın çağ olacak. Çok güçlü bir geri dönüş sergileyeceğiz.

”Artık refaha tekrar ulaşacağız”
İlk defa bunu yapıyoruz ve çok güçlü bir ülke olarak bunu yapıyoruz. 1718’den bu yana bu anlaşmalar çok kötü bir şekilde bize bedel ödetiyor. Ve 1818, 1880’lerden beri elimizdeki parayla ne yapacağımızı düşünüyorduk. O kadar fazla para topladık ki ne yapacağımızı bilemedik. Artık refaha tekrar ulaşacağız.
Çok güçlü bir ülke olduğumuzu hatırlatacağız. Ve bizim elimizden refahımızı alan ülkelerle yeniden hesaplaşacağız. “

”Çin için toplam vergi oranı yüzde 50”
Yeni gümrük vergileri, Çin için toplam vergi oranı yüzde 50’nin üzerine çıktı. Çin Ticaret Bakanlığı, Washington’a bu vergileri ‘derhal iptal etme’ çağrısında bulundu ve uygulamanın ‘küresel ekonomik kalkınmayı tehdit ettiğini’ belirtti. Çin, bu vergilere ‘sert şekilde karşılık vereceğini’ açıkladı.
Trump ayrıca, değeri 800 doların altındaki ürünlerin vergisiz ithalatına imkân tanıyan ‘de minimis’ istisnasını da devre dışı bıraktı. Bu düzenleme özellikle Shein ve Temu gibi Çin merkezli alışveriş şirketlerini doğrudan etkileyecek.

Yorumlar kapalı, ancak trackbacks Ve pingback'ler açık.