Yalnızlığı Yenmenin 5 Yolu
“Yalnızlık ve istenmeme duygusu, yoksulluğun en korkunç halidir.”
~ Rahibe Teresa
Yalnızlık bizi her an vurabilir ve bizi dünyanın geri kalanından duygusal ve fiziksel olarak uzak hissettirebilir. Kişiden kişiye farklılık gösterse de hayatın bir döneminde hepimizi etkileyebilir.
Yalnızlık genellikle arkadaşlık eksikliği veya dar bir sosyal çevre ile ilişkilendirilir, ancak bundan çok daha fazlasıdır. Terk edilmişlik duygusuyla sonuçlanabilecek karmaşık, duygusal ve zihinsel bir olgudur. Unutmayın, yalnızlık bir acı ya da tehlike anısı tarafından tetiklenen ve acı verici hatta bazen korkutucu düşünceleri içerebilen bir duygudur.
Bu yalnızlık teorilerinin farklı anlamları olabilir, ancak gerektiği gibi değerlendirilmediği takdirde bununla baş etmek zor olabilir. Bundan muzdarip olduğunuzda bunun farkına varmak ve aşırı tepki vermeden kabul etmek önemlidir.
1 Samimi İnsan Bağlantıları Kurun
İlişkiler için zaman ayırmak çok önemlidir. İş, eğitim ve diğer önemli öncelikler olabilir, ancak sizin için önemli olan insanlarla zaman geçirmezseniz, yavaş yavaş yalnız kalırsınız. Herkes meşgul olabilir, ancak insanlar sizi diğer önceliklerinizi doğru şekilde ayarlayana kadarbeklemeyecektir.
Kendini yalnız hissettiğinde kendini daha iyi hissetmenin en iyi yolu birisiyle konuşmak ve onlarla vakit geçirmektir. Başka şeyler için her zaman vakit olacaktır. Kendinizi sevdiğiniz insanlarla çevrelediğinizde, bir daha asla yalnız hissetmeyeceksiniz.
2 Sizi Mutlu Eden Aktivitelerle İlgilenin
Herkesin kendini mutlu ettiği küçük şeyleri vardır. Kendinizi kötü ve depresif hissettiğinizde, vücudunuzu ve zihninizi canlandıran sağlıklı aktivitelere katılın. Kendinizi bazı keyifli hobilere kaptırarak, özellikle de iyi bir arkadaşınızla olduğunuzda, depresyonla savaşabilirsiniz. Zihniniz meşgul olduğunda, yalnız hissetmek için zamanı yoktur. Meditasyon yapmak bile zihni rahatlatmaya ve sakinleştirmeye yardımcı olabilir.
3 Yanlış Varsayımlarda Bulunmayı Bırakın
Zihnimiz bazen olumsuz düşüncelere sapabilir. Ben merkezli hikayeler yaratmaya başlarız ve etrafımızdaki her şeyin yanlış olduğunu varsayarız. Bu durum duygusal bir alışkanlığa dönüşebilir ve depresyona yol açabilir.
Reddedilmeyi kişisel olarak algılamayın veya diğer kişinin art niyetli olduğunu varsaymayın. Her şey sizinle ilgili değil! Başkalarının nasıl hissettiğini anlamaya çalışmak, yanlış anlamaları önlemeye yardımcı olabilir.
4 Yeni Şeyler Keşfedin ve Öğrenin
Zaman zaman kendinizi yalnız hissediyorsanız, zamanınızı yeni bir şeyler öğrenerek geçirmeye çalışın. Dünya gizemlerle dolu ve her zaman öğrenecek yeni bir şeyler var.
Gidip keşfedecek bir şeyler bulun veya öğrenilecek heyecan verici şeylerle dolu bir maceraya atılın. Bu şekilde, yalnızlığın üstesinden kolayca gelebilirsiniz. Ayrıca yeni bir hobi keşfetmeye gönüllü olarak herhangi bir negatifliği uzaklaştırma fırsatı bulabilirsiniz.
5 Başarısızlığın Sizi Yıkmasına İzin Vermeyin
Bazen, kısa vadede ulaşılması zor olabilecek gerçekçi olmayan standartlar ve hedefler belirleme eğilimindeyiz. Herkes hayatında dibe vurduğu noktalarla karşı karşıya gelebilir, ancak bunun sizi üzmesine izin vermeyin. Tekrar deneyin ve daha çok çalışın, ancak pes edip kendinizi uzaklaştırırsanız , bu depresyona yol açabilir.
Reddedilmiş hissettiğimizde veya başarısızlık yaşadığımızda, yeterince iyi olmadığımızı varsaydığımız için genellikle kendimizi izole eder ve yalnız hissederiz. Bu duyguyla savaşmak ve tekrar denemek moralinizi yükseltebilir.
Depresyon ve yalnızlık bizi çok kendine odaklı yapabilir ve bizi daha da izole eder. Hatırlanması gereken en önemli şey pes etmemek. Sadece, sevdiğiniz şeyleri yapın, kendinizi meşgul edin ve sizi mutlu eden aktivitelerle kendinizi şımartın. Ya da daha iyisi, insanlarla konuşun çünkü başka biri de aynı şeyi yaşıyor olabilir.
Yeni arkadaşlıklar kurarak veya yeni ve heyecan verici bir şeyler öğrenerek kendinize duygusal bir destek sağlayabilirsiniz. Yalnızlığınızın içine yerleşip orada rahat etmeyin çünkü o mutluluğunuzu elinizden alabilir. Yalnızlığın üstesinden gelmenin tek yolu, onunla yüzleşmek ve ondan kurtulmanıza yardımcı olabilecek şeyler yapmaktır.
Yazan: Nisha Baghadia
Çeviri: Manolya Serra
Bu makale ilk olarak aimfairy.com’da yayınlanmıştır.
Yorumlar kapalı, ancak trackbacks Ve pingback'ler açık.