2012 Eurovision’a Can Bonomo Katılıyor

2012 57. EUROVISION ŞARKI YARIŞMASI’NA CAN BONOMO KATILIYOR

 

57. Eurovision'a Can Bonomo Katılıyor

57. Eurovision Şarkı Yarışması’na TRT’nin verdiği kararla tanınmış, ünlü sanatçıların aksine bu sefer yeni bir yetenek olan, “Mezcup” albümüyle de geçen sene piyasaya giren İzmirli müzisyen Can Bonomo’nun katılmasına karar verildi. Sürpriz bir karar olan Can Bonomo’nun seçilmesi ile sosyal medya ikiye bölündü; kimileri oldukça yetenekli bir isim olan  Can Bonomo’nun seçilmesinin yerinde bir karar olduğunu savunurken kimileri de “Can Bonomo kim? tanımıyoruz bile” diyerek tepkili yorumlar yaptı.

Daha önce Eurovision için Kıraç, Atiye, Sıla ve Hande Yener’in adı geçmişti. TRT yönetimi Can Bonomo’yu seçerek beklenmedik bir sürpriz yapmış oldu. Müzik yorumcuları bu kararın yerinde bir karar olduğunu çünkü Avrupa’dada genellikle Eurovision yarışmalarına yeni isimlerin katılarak kendilerini kanıtlama fırsatı bulduklarını dile getirdiler.

CAN BONOMO KİM

Bilgi Üniversitesinin Sinema-Televizyon bölümünden mezun olan Can Bonomo müziğe 8 yaşında gitar çalarak başlamış. Üniversite yıllarında Number One FM, Radyo Klas, ve Radio N101’de radyoculuk yaptı. Daha sonra Number One TV ve MTV’de televizyon programları hazırlayan Can Bonomo aynı süre zarfında birçok reklamda rol aldı ve ses prodüksiyonculuğu yaptı. Kendini albüm çıkarmaya hazır hissettiği bir dönemde ise albüm yapımcısı Can Saban’a bir demo kaydedip gönderdi. İki yıl süren çalışmanın ardından, Can Saban’ın yapımcılığını üstlendiği “Meczup” adlı ilk albümü 2011’de yayınlandı.  Orjinal klipleriyle adından sözettirmeyi başaran sanatçının şarkılarının söz ve besteleri genellikle kendisine ait.

Ayrıca Can Bonomo Seray Sever’in talebiyle romantizm ve komedi hikayelerinin anlatıldığı “+18 dizisinde” Can karakteriyle rol almıştı.

Müzikal gelişiminde The Shins, Wax Poetic, The Kinks, The Libertines ve The Beatles’dan  etkilendiğini belirten Can Bonomo, tarzını İstanbul Müziği olarak ifade ediyor.

Can Bonomo müzik dışında illüstrasyon yapmaya ve fotoğrafçılığa ilgi duyuyor.

Yahudi kökenli olan Can Bonomo‘nun soyadı Latince “iyi adam” anlamına geliyor.

CAN BONOMO’NUN ÖDÜLLERİ

– 2011 8. Radyo Boğaziçi Müzik Ödülleri ‘En İyi ÇıkışYapan Sanatçı’
-2011 38. Altın Kelebek Televizyon Ödülleri ‘En İyi ÇıkışYapan Solist’

Azerbeycan Bakü’de gerçekleşecek  57. Eurovision Yarışması yarı finalleri 22-24 Mayıs tarihleri arasında, final ise 26 Mayıs’ta yapılacak.

Can Bonomo 3 şarkı hazırlayacak ve TRT’ye teslim edecek. Klip, Koreografi, kostüm gibi çalışmaların tamamını kendi ekibiyle hazırlayacak. Şarkının hangi dilde olacağına henüz karar vermediklerini açıklayan Can Bonomo ancak şarkının barış ve kardeşlik mesajları ileteceği belirtti.

İlgili haberler;

Yanıt Ver

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.