Hindistan’da Uluslararası “Doğruluk, Merhamet ve Hoşgörü” Sanat Sergisi Düzenlendi
Onların misyonu, çok özel resimlerle insanların kalplerine dokunmak. Uluslararası “Doğruluk, Merhamet ve Hoşgörü” Sanat Sergisi’nin dünyanın dört bir yanında yaptığı yolculuğunun bu seferki durağı Hindistan idi. Sergi, dünya çapında ün yapmış sanatçıların resimlerini içermektedir.
Sergideki sanat eserleri, dünyanın dört bir yanından sanatçıların yaptığı resimlerden oluşmakta ve insanlara Çin kökenli Falun Dafa isimli geleneksel manevi bir meditasyon uygulamasını eşsiz bir biçimde tanıtmaktadır.
Sergi, bu uygulamanın ve geleneksel Çin kültürünün temelini oluşturan Doğruluk (Zhen), Merhamet (Shan) ve Hoşgörü (Ren) ilkeleri üzerine yoğunlaşıyor. Bu ilkelerden esinlenerek, sanatçılar Falun Dafa’nın güzelliğinin yanı sıra, Çin’deki Falun Dafa uygulayıcılarının maruz kaldığı zulmü de gözler önüne seriyor ve insanların kalbine dokunuyor.
Sergiyi görmeye gelen birçok kişi bu eserlerin ortasında durduklarında özel bir duyguya kapılıyor ve kendilerini çok rahat ve huzurlu hissediyorlar.
-
Chen Zhenping’in eseri “Saf Lotus”
Tabloda Falun Dafa’nın beşinci takım egzersizi olan lotus meditasyonunu yapan bir kadın tasvir ediliyor. Onun etrafında yeşeren lotus çiçeği ise, Falun Dafa uygulamasının zihin ve bedeni arındıran etkisini simgeliyor.
Diğer resimlerden bazıları, Çin Komünist Partisi’nin zulmünü gösteriyor, onlar yıllardır Falun Dafa uygulayıcılarına zulüm ediyorlar.
2. Shen Daci’nin eseri “Evsiz”
Tablo küçük bir kızın okuldan eve geldiğinde, annesinin ve babasının polis ve komünist rejim görevlileri tarafından yasadışı bir biçimde tutuklandığını ve hapsedildiğini öğrenmesinin ardından, evini ve ailesini kaybettiği için gözyaşlarını tutamadığı bir sahneyi canlandırıyor.
3. Li Yuan’ın eseri “Çin’de Bir Trajedi”
Tablo Çin’de bir beyin yıkama merkezinde öldürülen kocasının yanında ağlayan bir kadını resmediyor. Kocasının elinde yetkililerin ona imzalatmaya çalıştığı, Falun Dafa’yı karalayan bir kağıt bulunmakta. Kocası “dönüştürülmeyi” reddettiği için öldürülüyor. Beyin yıkama, Çin Komünist Partisi’nin (ÇKP) Falun Dafa uygulayıcılarına zulmetmesinde kullandığı yaygın bir yöntemdir.
Sanatçı, tabloya olağanüstü bir derinlik kazandırmış; bu da izleyicilerin derin bir merhamet hissetmesini sağlıyor.
Rönesans yağlıboya ve geleneksel Çin suluboya tablolardan oluşan bu resim sergisi, Hindistan dışında, 50’den fazla ülkeye seyahat etmiştir. Bu sergi, dünyanın birçok şehrinde gösterilmektedir.
Yeni Delhi, 2006
İlk sergi, 21-22 Kasım 2006 tarihlerinde eski Çin Devlet Başkanı Hu Jintao’nun Hindistan ziyareti nedeniyle düzenlenmiştir. Serginin ardından, Falun Dafa’nın güzelliğini tanıtmak ve Çin’deki acımasız zulmü ifşa etmek için bir dizi etkinlik düzenlendi. Bu etkinliklere hükümet yetkilileri ve medya da katıldı.
Mumbai, 2008
5-10 Aralık 2008 tarihleri arasında, Hindistan’daki Mumbai, Nalanda Dünya Bilgelik Merkezi’nde düzenlenen sanat sergisi, farklı meslek ve kültürel geçmişe sahip katılımcılar tarafından ziyaret edildi. Hepsi Çin’de devam eden Falun Gong zulmü karşısında şok oldular.
Ünlü sanatçı Kahini ArteMerchant da serginin açılış töreninde yer aldı. Kendisi şunları ifade etti: “Ressamlar çok yetenekli. Bir eserin mesajı asıl belirleyici olandır ve inanç hayatımızın temelidir. Doğruluk, merhamet ve hoşgörü her şeyden daha önemli.”
Bangalore, 2011
Uluslararası “Doğruluk, Merhamet ve Hoşgörü” Sanat Sergisi güneyde, Hindistan’ın bilişim başkenti Bangalore’de kolejlerde ve prestijli bir medya evi olan “The Times of India” da gösterildi ve bu sayede, insanların kalbine dokundu.
Mysore, 2011
Karnataka’nın her yerinden birçok öğrenci, Mysore’daki De Paul Uluslararası Okulu’nda düzenlenen spor etkinliğine ve aynı binada sergilenen resim sergisine katıldı. Tabloların güzelliği öğrencileri derinden etkiledi ve Falun Gong uygulayıcılarının senelerdir Çin Komünist Partisi tarafından zulüm gördüğünü duymaları üzerine, birçok öğrenci öfkelendi.
Falun Dafa (Falun Gong olarak da bilinir) evrensel ilkeler olan Doğruluk-Merhamet ve Hoşgörü prensiplerine dayalı bir meditasyon uygulamasıdır. İlk kez 1992 yılında Bay Li Hongzhi tarafından Çin’de halka tanıtıldı. Şu anda dünya çapında 114 ülkede ve 100 milyondan fazla kişi tarafından uygulanmaktadır. Çin’de bu barışçıl meditasyon sistemini uygulayan insanlar 1999 yılından bu yana Komünist hükümet tarafından şiddetli bir şekilde zulme maruz kalmaktadır. Bu adreslerden daha fazla bilgi edinebilirsiniz: www.falundafa.org ve tr.clearharmony.net
Kaynak: The ‘Art of Truth–Compassion–Tolerance’ Travels Around India to Spread the Message of Hope & Triumph
Eğer bu yazıyı beğendiyseniz, lütfen arkadaşlarınızla paylaşın ve Facebook sayfamızı beğenin! Bu şekilde, dünyanın dört bir yanından güzel hikayeler bulmamıza ve sizinle paylaşmamıza yardımcı olabilirsiniz.
Yorumlar kapalı, ancak trackbacks Ve pingback'ler açık.