Dünyaca Ünlü Sufi Dansçısı Azazi Derpemzede Öğrenciler için Mersin’de

Ziya Azazi /Fotoğraf: Dervish In Progress web sitesi)

Antakya doğumlu dünyaca ünlü Sufi Dansçısı Ziya Azazi, Kilikya Nehir Derneği tarafından depremzede üniversite öğrencilerine yardım sağlamak için organize edilen gösteri kapsamında Mersin’de olacak.

50 ülkede yaklaşık 1.000 performans ve 200’ün üzerinde dans atölyesine imza atan ve 50’den fazla ülkede gösterilerini ve performanslarını sergileyen dünyaca ünlü Sufi Dansçısı Ziya Azazi, geliri depremzede öğrencilere bağışlanmak üzere gerçekleştireceği performans için Mersin’e geliyor. Danimarka, Fas, Hollanda, Tayland ve Birleşik Krallık’ın kraliyet ailesi üyelerine de performanslarını sergilemiş olan Azazi, Dervish in Progress adlı gösterisini sanatseverlere Mersin’de Atatürk Kültür Merkezi’nde sunacak. Gösteri sanatsal ve müzikal anlamda bir şölen olarak tanımlanıyor.

Dervish In Progress

Azazi, daha önceden katıldığı TEDx söyleşilerinde Dervish In Progess gösterilerini şu sözlerle tanımlamıştı; “Birgün bale dersinde bağdaş kurmuş bale yapan insanları izlerken, bir baktım ki kendime sorular soruyorum. ‘Ben neredeyim? Niye bu dansı yapıyorum? Benim arzum ne, bale mi? Batı dansı ile ben nereye gideceğim?’ gibi sorular sorarken bir baktım ki içimdeki ses bana diyor ki; ‘Ben olsaydım kendi dansımı yapardım.’  O anda jeton düştü ve ben o sesi takip ettim. İşte o gün bu gündür geçen süre içerisinde kendi geçmişime ve kültürüme döndüm ve lisanımı oluşturdum. ‘Dönüş’ü keşfettim ve dönüş benim hayatım oldu ve yıllarca döne döne bir ‘Progress’e maruz kaldım, güncelleme gerekiyor çünkü ve “Dervish In Progress” benim lisanım oldu. Öyle bir lisan ki bu, ben bunu kendimi ve hayatımı ifade etmek için kullandım çünkü bence yaşamak sanattır ve biz de kendi hayatlarımızın sanatçılarıyız.”

‘Dervish in Progress’ isimli gösterisini birçok festivalde sergileyen Ziya Azazi, sadece tek bir gösteri için Mersin’de olacak. Gösteri biletleri Kilikya Nehir Derneği, Kültürhane, Mersin Kitabevi, Nous Kafe ve Rima Kahvaltı Bostanı’ndan temin edilebilir.

Yorumlar kapalı, ancak trackbacks Ve pingback'ler açık.