Uluslararası Gazeteciler Cemiyeti Genel Başkanı Ahmet ÖZ, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir mesaj yayınlayarak yerel ve ulusal basın ile çalışan gazetecilere birlik ve beraberlik çağrısı yaptı.
Uluslararası Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Öz 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutladığı bir mesaj yayınladı. Öz yaptığı açıklamada toplumun ve kamuoyunun doğru, hızlı ve tarafsız haber alma hakkını temin eden basın mesleğinin demokratik toplumların varlığını sürdürmesinde önemli bir rol üstlendiğini belirterek, Türkiye’deki tüm gazetecilere birlik çağrısı yaptı. Öz yaptığı çağrıda şunları kaydetti;
“Gazeteciler, halkın sesi, kulağı ve gözü olmalıdır. Tarafsız ve özgür bir şekilde mesleğini icra etmelidir. Ancak, Türkiye’de maalesef yerel ve ulusal basın organları ile çalışan gazeteciler üçe bölünmüştür.
Bunlardan birisi iktidar basını ve gazeteciler,
İkincisi ise muhalefet basını ve gazeteciler,
Üçüncüsü de halkın sesi, kulağı ve gözü olan, olması gerektiği gibi özgür, tarafsız basın ve gazetecilerdir.
Bu üçe bölünmeden dolayı gazeteciler, halkın sorunlarını yetkililere duyurmakta oldukça güçlük çekmektedirler.
Maalesef halkın sesi, kulağı ve gözü olamadığımız gibi, gazetecilerin sorunları da bu kutuplaşmadan dolayı çözülememektedir.
Bu üçe bölünme nedeniyle Türkiye’de gazetecilik mesleğinin onuru ve şerefi kalmamıştır.
Türkiye’deki tüm gazetecilere sesleniyorum!
Özgür ve tarafsız gazetecilik yapmanız gerekir.
Her türlü yanlı gazetecilik yapıldığı takdirde, halkımızın sesi, kulağı ve gözü olamadığımız gibi, mesleğimizi de tam manasıyla icra edemiyoruz. Hem de gazetecilerin sorunlarını çözemiyoruz.
Siyasetle bağınızı koparın. Halkın sesi, kulağı ve gözü olun. Gazetecilik mesleğinizi icra edin. Bizler siyasetçi değil, gazeteciyiz.
Birlikten güç doğar
Türkiye’ de tüm gazeteciler birlik ve beraberlik içerisinde çalışırlarsa, gazetecilik mesleğindeki sorun ve sıkıntılar çözülecektir.
Halkın sorunlarını da yetkililer duyacak ve çözüm getireceklerdir.”
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü
Başkan Öz yaptığı açıklamanın sonunda milletin müşterek sesi olan basının , toplumun duygu ve beklentilerini dünyaya duyurmasının yanında, yanlışlıkların ve aksaklıkların giderilmesinde de kamuoyu adına denetim görevi yaptığını hatırlatarak, “Özellikle, sosyal medya ve iletişim teknolojilerinin yaygınlaşması ile birlikte, hayatımızda daha çok yer alan medyanın önemi her geçen gün artmaktadır.” dedi.
Yorumlar kapalı, ancak trackbacks Ve pingback'ler açık.