Erdoğan, Yıkımdan En Çok Etkilenen Hatay’da Konuştu: “Kimsenin Hakkı Yerde Kalmayacak, Kimse Mağdur Olmayacak.”

Fotoğraf:TCCB

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerin birinci yıldönümünde Hatay’da konut teslim töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kimsenin hakkının yerde kalmayacağını ve mağdur olmayacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, Deprem Konutları Kura ve Anahtar Teslim Töreni’nde açıklamalarda bulundu. Deprem bölgesinde kesinleşmiş hak sahibi sayısını 390 bin olarak açıklayan Erdoğan sadece Hatay’da 150 binden fazla hak sahibinin belirlendiğini söyledi. Bugünse sadece 7 bin 275 konutun teslim edileceğini duyurdu. Hatay’da ağır hasarlı binaların yüzde 97’sinin enkazlarını kaldırdıklarını aktaran Erdoğan, “Bir yandan enkazları kaldırırken, diğer yandan süratle yeniden inşa ve ihya faaliyetlerine başladık. Bugüne kadar şehirde yıkılan 14 bine yakın binanın acil yıkılacak ve yıkık yaklaşık 23 bine yakın binanın ayrıca ağır hasarlı 56 binin üzerindeki binanın yüzde 97’sinin enkazlarını kaldırdık” dedi.

Erdoğan, “Bugünkü kura törenimizde 6 bin 572’si il ve ilçe merkezlerinde, 703’ü de kırsalda olmak üzere 7 bin 275 hak sahibinin konutunun anahtarını teslim ediyoruz” diye konuştu. Yıl sonuna kadar 200 bin konutu teslim edeceklerini vaat eden Erdoğan şöyle devam etti:

“Bölge genelinde halen yapımı süren 40 bin konutu da inşaatı tamamlandıkça peyderpey hak sahiplerine teslim edeceğiz. İnşallah iki ay içinde deprem bölgesi genelinde 75 bin konutun teslimini bitireceğiz. Amacımız takip eden dönemde de her ay 15-20 bin konut ve köy evini hak sahipleri ile buluşturmaktır. Böylece temel atmasının üzerinden bir yıl geçmeden inşaatları bitirme sözümüzü önemli ölçüde yerine getirerek yıl sonuna kadar 200 bin evi teslim etmiş olacağız.”

“Hatay’da ve diğer deprem şehirlerimizde yeni yerleşim yerlerinin inşası ve yerinde dönüşümle tüm hak sahiplerinin evlerine veya iş yerlerine kavuşmasını sağlayacağız. Defne Hastanesi ile ilgili ne dediler? Yok böyle bir şey dediler. Ne oldu? Biz Defne’yi yaptık. Açılışını da bizzat bu kardeşiniz, bakanıyla, tüm ekibiyle gerçekleştirdi. Çünkü biz yalan üzerine hiçbir zaman hakikati bina etmedik. Bu hususta vatandaşlarımız müsterih olsun devletlerine ve bize güvensin. Kimsenin hakkı yerde kalmayacak, kimse mağdur olmayacak. Karşılıklı anlayışla, sabırla, gayretle, dayanışmayla üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir mesele yoktur.” dedi.

https://x.com/RTErdogan/status/1753825839282581707?s=20

Yorumlar kapalı, ancak trackbacks Ve pingback'ler açık.