Hatay’da 7-17 Temmuz tarihleri arasında, “Kentimizi Kuracağız, Kültürümüzü Yaşatacağız” şiarıyla düzenlenecek olan Evvel Temmuz Festivali başlıyor.
Hatay’da düzenlenecek olan 24. Evvel Temmuz Kültür Sanat Festivali, 7-17 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek. Festivalin teması “Kentimizi Kuracağız, Kültürümüzü Yaşatacağız” olarak belirlendi. Akdeniz Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen festivalde, demokrasiye, barışa, ve halkların eşit yaşam hakkına vurgu yapılıyor.Akdeniz Kültür ve Dayanışma Derneği’nin yaptığı çağrıda;
“Bu toprakların, coğrafyamızın binlerce yıllık kadim tarihinin, kültür mozaiğinin, halkların kardeșçe bir arada yașama umudunun yeniden harmanlandığı Geleneksel Evvel Temmuz Hasat Bayramı’nı karșılıyoruz.12 Eylül’ün darbe koșullarında yasaklanan, baskı altına alınan geleneklerimizi yașatmak, kültürümüzü geçmișten bugüne direniș ruhuyla geleceğe tașımak adına çıktığımız yolculukta 23 yılı geride bıraktık. Arap Alevi, Hristiyan, Müslüman, Ermeni halklarımızın beș bin yıllık Evvel Temmuz Bayramı geleneğini halklarımızın iradesi ve sahiplenmesi sonucunda 24. Evvel Temmuz Festivali’ne taşıdık.
Yıkıntılar arasından yükselteceğiz öfkemizi ve sesimizi bir kez daha. İlk günden itibaren ‘Ma Rıhna, Nehna Hon’, ‘Gitmiyoruz, buradayız’ diyen irademizle, ‘Kentimizi kuracağız, kültürümüzü yaşatacağız’ șiarıyla gerçekleștireceğimiz 24. Evvel Temmuz Festivali’ne tüm halklarımızı, dostlarımızı davet ediyoruz. Gelin hep birlikte demokrasiye, barıșa, halkların bir arada eșit yașam hakkına sahip çıkalım. Gelin hep birlikte asimilasyon politikalarına karșı dilimize, kültürümüze, geleceğimize sahip çıkalım. Gelin hep birlikte rant ve talana karșı bizim olana sahip çıkalım. Gelin hep birlikte kentimizi enkaza çevirmek isteyenlere inat, dayanıșmayla, umutla, sevgiden tuğlalarla yeniden kuralım bu kenti.”ifadelerine yer verildi.
Festival kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Paneller, konserler, atölye çalışmaları ve söyleşilerle dolu programda, yerel ve ulusal konular ele alınacak. Öne çıkan paneller arasında “Afet Sonrası Rezerv Alan Kıskacında Barınma Hakkı”, “9. Yargı Paketi ve Devamında Kadınları Bekleyen Tehlikeler”, “Hafızamız Kimliğimiz ve Geleceğimiz”, “Demokratik Cumhuriyet Demokratik Anayasası”, “Türkiye’de Siyasal Durum ve Solda İttifak Politikaları”, “Hatay Taş Ocakları ve Beton Santrallerinin Zararları”, “İsrail-Filistin Savaşının Bölgesel, Küresel Boyutları ve Olası Gelişmeler”, “Hükümetin Ekonomi Programı, Emekçiler ve Deprem Bölgesi” gibi konular yer alacak.
Katılımcılar arasında siyasi figürler, akademisyenler, gazeteciler ve sivil toplum temsilcileri bulunacak. Festival, sanat ve ekoloji atölyeleriyle de zenginleştirilerek, kültürel mirasın ve doğal yaşamın korunması için bilinç oluşturmayı hedefliyor.
Yorumlar kapalı, ancak trackbacks Ve pingback'ler açık.