Gazze’de Açlık Krizi Derinleşiyor

Gazze de açlık krizi derinleşiyor. (Fotoğraf-İnstagram)
Gazze de açlık krizi derinleşiyor. (Fotoğraf-İnstagram)

Gazze’de abluka nedeniyle açlık krizi derinleşiyor. Yüz binlerce Filistinli, gıdaya ve temiz suya ulaşamıyor. Birçok aile, çöplerden yiyecek toplayarak yaşamını sürdürüyor. Çocuklar, patates artıkları ve çürük meyvelerle beslenmeye çalışıyor. Kuzey Gazze’de mülteciler sokaklarda yaşamaya başladı.

UNRWA, açlık nedeniyle ölüm vakalarının arttığını bildirdi. Yardım konvoyları sınırda bekliyor ancak bölgeye giriş yapamıyor. İsrail ordusu, güvenlik gerekçesiyle yardım araçlarına izin vermiyor. Birleşmiş Milletler durumu “kıtlık düzeyinde kriz” olarak tanımladı. Dünya Gıda Programı, yardım ihtiyacını “acil ve hayati” olarak açıkladı. Lübnan ve Suriye’den gelen Filistinli mülteciler de benzer şartlarda yaşıyor.

Gazze’de kamplarda kalan siviller sokakta açlıkla karşı karşıya yaşıyor. Sosyal medyada “Gazze’de açlık var” etiketi yükselişe geçti. Yardım kuruluşları güvenli insani koridor talebini yineledi. Birçok ülke, Gazze’deki duruma karşı ortak bildiri yayımladı. Ancak somut yardım girişimi henüz gerçekleşmedi. Filistinli yetkililer dünyayı harekete geçmeye çağırdı.

Mülteciler, “ölüm değil yaşam hakkı” diyerek sokakta yürüyüş düzenledi. Gazze’de açlık tehlikesi her geçen gün daha da büyüyor. Uluslararası kamuoyu bu felakete sessiz kalmamalı.

Yorumlar kapalı, ancak trackbacks Ve pingback'ler açık.