
Çin’de 14 yaşındaki genç kızın, sokak ortasında arkadaşları tarafından acımasızca saldırıya uğraması büyük tepki yarattı. ÇKP, şiddete karşı gelişen kitlesel protestoları bastırıyor.
Çin’in Sichuan eyaletinde bir grup öğrenci, 14 yaşındaki bir kızı sokak ortasında dövdü. Saldırganlar, olayı kayda aldı ve sosyal medyada paylaştı. Görüntüler hızla yayıldı ve tüm ülkede öfkeye yol açtı.
Vatandaşlar, olayın hemen ardından yetkililere tepki gösterdi. Binlerce kişi, 4 Ağustos’ta Jiangyou kentinde protesto düzenledi. Polis, göstericilere biber gazı ve coplarla müdahale etti. Güvenlik güçleri, bazı protestocuları gözaltına alarak olay yerinden uzaklaştırdı.
Yetkililer, olayla ilgili üç kız öğrenciyi tespit etti. Saldırganlardan biri 14, diğerleri ise 13 ve 15 yaşında. Polis, iki kıza “idari ceza” uygulayarak ıslah eğitimine gönderdi. Yetkililer, videoyu çeken öğrencilerin ailelerine de uyarı cezası verdi.
Darp edilen genç kız başından ve dizlerinden yaralandı. Ailesiyle birlikte karakola giderek saldırıyı bildirdi. Polis, aynı gece mağduru hastaneye götürdü.
Kurbanın annesi, engelli ve konuşma yetisine sahip değil. Aile aynı saldırganların, daha önce de kızlarına zorbalık yaptığını bildirdi. Ancak saldırıların engellilikle bağlantılı olup olmadığını bilmiyorlar.
Bazı sosyal medya kullanıcıları, saldırganların ailelerinin üst düzey yetkili, güçlü bağlantıları olduğunu iddia etti. Polis, bu iddiaları kesin bir dille yalanladı. Açıklamaya göre ailelerin çoğu işsiz veya vasıfsız işlerde çalışıyor.
Olayın görüntüleri hızla sansüre uğrarken, sosyal medya kullanıcıları VPN ve alternatif platformlarla paylaşımı sürdürdü. Böylece olay, Çin dışında da geniş yankı buldu.
Aynı günlerde Chengdu yetkilileri, 2025 Dünya Oyunları’na ev sahipliği yapmak için hazırlıkları yoğun bir şekilde yürütüyordu. Bazı protestocular durumu fırsat bildi ve uluslararası kamuoyuna seslenerek, yetkililerin şiddet olayını gizlemeye çalıştığını öne sürdü.
The Epoch Times’a konuşan bir görgü tanığı, polisin protestocuları zorla dağıttığını ve video çekenleri tutukladığını söyledi. Bir diğeri, polisin bazı protestocuları bir kamyonla götürdüğünü söyledi.
Bu olay, Çin’de artan okul zorbalığını ve adaletsizliği bir kez daha ortaya koydu. Bu nedenle kamuoyu, yetkililerden daha ciddi adımlar atmalarını talep ediyor. Ancak yetkililer yeni bir açıklama yapmadı.
Yorumlar kapalı, ancak trackbacks Ve pingback'ler açık.