
Bağımsız Maden-İş Sendikası üyesi işçi aileleri ile Akköprü Metro İstasyonu’nda bekleyişlerini sürdüren işçiler de gözaltına alındı.
Bağımsız Maden-İş Sendikası üyesi madencilerin dün gözaltına alınmasının ardından, bugün aileleri ve diğer madenciler de gözaltına alındı. Sendikadan yapılan açıklamaya göre, dün gözaltına alınan madencilerin gözaltı süresi 24 saat daha uzatıldı.
Sendika avukatı Lütfi Sabri Batı, sendikanın sosyal medya hesabından dün sabah yaptığı açıklamada, “Biz bu durumun arkasında yatan gerçeği biliyoruz. Bugün Cumhurbaşkanı’nın da katılacağı ‘Türkiye Geleceğe Hazır’ başlıklı mitinge katılma planlarını duyurdukları için madencilerin bu şekilde gözaltında tutulduğunu ve geceyi nezarette geçirmek zorunda bırakıldıklarını biliyoruz. Bizim sendikamız verdiği sözün arkasında durur. Dolayısıyla biz, dün söylediğimiz gibi bir heyetle de olsa bu mitinge katılmaya niyetliyiz” ifadelerini kullanmıştı.
Bu açıklamanın ardından Akköprü Metro İstasyonu’nda bekleyişlerini sürdüren işçiler ve aileleri de gözaltına alındı.