38’inci Mut Kayısı Festivali Coşkuyla Kutlandı

Fotoğraf: Bora Akdeniz / The Epochtimes

Bu hafta Epochtimes muhabirleri Mut’ta Kayısı festivalindeydi. İlki 1962 yılında yapılan geleneksel Mut Kayısı  Kültür ve Sanat Festivali’nin 38.  17-18-19 Haziran tarihlerinde yapılıyor. Festival kapsamında karakucak güreşleri, satranç ve masa tenisi turnuvaları, mahalli sanatçılar ve kendisi de Mutlu olan Musa Eroğlu, Zara,Gökhan Tepe ve Hasan Yılmaz  gibi sanatçılar ücretsiz halk konserleri veriyor.

Fotoğraf: Bora Akdeniz / The Epochtimes

Mut’un tanıtımı açısından çok önemli bir etkinlik olan festival 17 Haziran Cuma günü Belediye Başkanı Murat Orhan’ın Mut’un sembolleri olan tarihi çınarların olduğu Karacaoğlan Çınaraltı Parkı’nda festival açılışı ile başladı. Mut Belediyesi Halk Oyunları ekibinin gösterileri ile devam etti. Ardından resim, fotoğraf,dikiş nakış sergileri yapıldı. Yine çınaraltında Yörük çadırlarında kadınlar tarafından yapılan  sıkma, börek ve tulumda yapılan yayık ayranı ikram edildi. Akşam da sanatçılar tarafından konserler verildi.Türkiye Falun Dafa Derneği’de kurduğu stantta ilk defa Falun Dafa’yı Mut halkına tanıttı, ilgiyle karşılandı.

Belediye Başkanı Murat Orhan festivalden sonra dünya yamaç paraşütü organizasyonunun Mut’ta başlayacağını, Bu organizasyondan iki ay sonra, ise Türkiye Yıldızlar Güreş organizasyonun Mut’ta yapılacağını müjdeledi. Bütün bu organizasyonların ulusal kanallarda yayınlanacağını ve bu etkinliklerin Mut’un tanıtımı için çok önemli olduğunu söyledi.

Musa Eroğlu ve Mut Belediye Başkanı Murat Orhan Fotoğraf: Bora Akdeniz / The Epochtimes

İki yıldır belediye başkanlığı yapan Murat Orhan Mut’un gelişmesi için bir çok proje ve çalışmaya imza atmış başarılı bir belediye başkanı.

Verimli toprakları ve farklı iklim özellikleri ile sofralık kayısı üretiminde erkenci ve kaliteli üretimi ile önemli bir yer tutan ilçede kayısının yanında incir, caneriği ve zeytin üretimi de yapılmaktadır. Bugüne kadar sadece üretim yapan ilçede son yıllarda tarımsal ürünleri işleme tesisleri yapılarak ilçenin ekonomisin gelişmesi için adımlar atılmıştır. Organik ürünlerin tekrar bir trend olduğu günümüzde Mut temiz havası ve verimli topraklarında yıllardır geleneksel yöntemlerle üretim yapıldığı için daha az kimyasal kullanılmış ve üretilen sebze, meyve ve süt ürünleri daha doğal ve lezzetli kalmış çok özel bir yerdir. Yolunuz bir şekilde düşerse eğer pazarından ve geleneksel  bakkallardanMut’a özgü ürünleri almayı unutmayın.

 

 

 

Yoruma kapalı.