Kaddafi Ülkesini Terk Edecek mi?

Libya'daki İsyancılar(Getty Images/Chris Hondros)

Eski dış işleri bakanı Abdurrahman Şalgam, İtalyan medyasında yaptığı açıklamasında Kaddafi’nin Libya’dan ayrılacağını düşündüğünü söyledi. Kaddafi’nin Üleden ayrılabilmesi için bazı koşulları sağlayabilme çabasında olduğunu söyledi.

Ülkeden ayrıldığı vakit parasının olması ve Uluslararası Ceza Mahkemesine karşın koruma aradığını belirtti. Bunları sağlayabilirse ülkeden en fazla iki veya üç hafta içinde ülkeden ayrılacağını söyledi.

Kaddafi’nin iktidarı terk etme durumunda ülkede kalabilme ihtimalinin bulunduğu Libyalı muhalifler tarafından açıklandı.

Ulusal Geçiş Konseyinin (CNT) sözcüsü Mahmut Shammam, Fransız “Le Figaro” gazetesi ile yaptığı ropörtaj da, Libya’daki muhaliflerin Kaddafi’nin iktidardan çekilmesi halinde ülkeden çekilebileceğini ifade ettiklerini söyledi.

Yalnız yeni kurulacak olan hükümette Kaddafi’nin veya ailesininden birinin hiçbir şekilde olamayacağı ve katılmasının mümkün olmadığını fakat isterse ülkede kalarak ücra bir köşede hayatını sürdürebileceğini söyledi.

Shammam, “Örneğin, Kaddafi, uluslararası denetim altında Libya’daki bir vahada yaşayabilir” diye konuştu.

İsyancılar Rejimi Çökertmek İçin Gizli Görüşmeler Yapıyorlar

Bingazi’deki Ulusal Geçiş Konseyi’nin bir üyesi, Trablus’ta rejimin çökertilmesine yönelik gizli görüşmelerde bulunduklarını bildirdi.

BBC’nin edindiği bilgiye göre Libya’nın doğusundaki isyancı gruplar, Muammer Kaddafi karşıtlarıyla yakın temasa geçti. BBC’ye bilgi veren konsey üyesi, görüşmelerin Skype ve uydu telefonları aracılığıyla yapıldığını anlattı.

 

Yanıt Ver

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.