Moskova’da Genel Rusya Falun Dafa Konferansı Düzenlendi

Rusya’da Falun Dafa konferasının açılışı sırasında
Fotograf: Sergey Luchezarnıy / (The Epoch Times)

Rusya çapındaki Falun Dafa (Falun Gong) uygulayıcılarının her yıl düzenlenen Ulusal Rusya konferansı 16 Eylül’de sona erdi. Konferansa Kaliningrad ve Vladivostok şehirleri dahil olmak üzere Rusya’nın birçok şehrinden gelen uygulayıcılar katıldı. Ayrıca ABD, İsrail, Almanya, İngiltere, Türkiye, İsveç, Letonya, Ukrayna, Beyaz Rusya gibi ülkelerden de birçok uygulayıcı katıldı.

Falun Dafa, Çin kökenli olup 1992 yılından beri dünya çapında geniş yaygınlığa sahip bir uygulama sistemidir. En son verilere göre, uygulayıcıların sayısının 30’u aşkın ülkede 100 milyondan fazla olduğu biliniyor. Uygulayıcılar arasında çok sayıda Rus vatandaşının da olduğu bilinmekte.

Uygulayıcılar, bu uygulamanın ana prensipleri -Doğruluk, Merhamet, Hoşgörü- doğrultusunda bir hayat sürdürerek, uzakdoğuda bilinen adıyla xiulian uyguluyorlar, yani ahlaki ve manevi kalitelerini yükselterek toplumda kendilerini geliştiriyorlar. Ayrıca, Falun Gong uygulayıcıları Qigong’u anımsatan özel bir dizi sağlıklı egzersizler yaparak fiziksel gelişime de dikkat ediyorlar.

Falun Gong uygulayıcılarının düzenlediği konferanslar uygulamalarındaki deneyimleri paylaşmak amacıyla düzenleniyor. 1999 yılından beri Falun Dafa’nın Çin’de zulüm görmesi nedeniyle, konferansa katılan uygulayıcılar, insan hakları ihlali ve işkenceler hakkında Rus halkını bilgilendirme yöntemleri üzerinde de konuşuyorlar. Çin’de, insanların üzerinde ideolojik kontrol kaybı korkusu yüzünden komünist yetkililer Falun Gong’a karşı acımasız zulüm yürütüyor,  elçilikleri aracılığıyla diğer ülkelere de Falun Gong’a karşı duyduğu nefreti yaymaya çalışıyor.

Vladivostok şehrinden gelen bir Falun Gong uygulayıcısı, The APEC (Asya Pasifik Ekonomik İşbirliği) Rusya 2012  zirvesi sırasında polis ve Rusya Federasyonu Federal Güvenlik Servisi (FSB) görevlileri tarafından evine yasadışı ani baskın yapıldığı, herhangi bir belge veya kimlik göstermeden evindeki tüm Falun Gong materyallerine el koyulduğunu anlattı.

Buna ek olarak, düzenlenen konferansa isteyenlerin hepsi katılmayı başaramadı. Ukrayna’nın Sivastopol şehrinden bir uygulayıcı konferansa katılmak üzere gelirken Moskova havalimanında pasaport kontrolü sırasında ismi Rusya’ya girmesi yasaklananlar arasında olduğu gerekçesiyle polis tarafından tutuklandı. Hatta tanınmış ve güçlü insan hakları örgütlerinin desteklerine ve havaalanına bizzat gelen avukatı Evgeny Arkhipov’a rağmen bu tatsız olayı uygulayıcının yararına çözmek mümkün olmadı ve sınır dışı edildi. Bunun gibi Çin hükümeti tarafından istenmeyen kişilerin Rusya’ya girmelerine engel olunması aslında yaşanan ilk örnek değil. Buna benzer birçok vaka mevcuttur.

Sadece Rusya’da değil, aynı zamanda birçok eski komünist ülkesinde, Çin hükümeti baskısı altında Falun Gong uygulayıcılarına karşı “kara liste” oluşturmak ve uygulayıcıların Çin’de insan hakları ihlallerinin dışında, “Doğruluk-Merhamet-Hoşgörü” prensiplerini takip ederek yaşayan büyük bir grup insana uygulanan acımasız zulüm hakkında gerçek durumu açığa çıkarmak için düzenledikleri faaliyetlerini engellemek gibi metotlar uygulanıyor.

Yanıt Ver

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.