Suriye: Türkiye’yi Vururuz

03 09 13- ABD Washington'da beyaz Saray önünde savaş yapılmasını istemeyen eylemci. elindeki pankartta 'Suriye'yi bombalamak onu korumaz, insanları öldürür' yazıyor (NICHOLAS KAMM/AFP/Getty Images)
03 09 13- ABD Washington’da Beyaz Saray önünde savaş yapılmasını istemeyen eylemci. Elinde  ‘Suriye’yi bombalamak onu korumaz, insanları öldürür’ yazılı pankartı tutuyor. (NICHOLAS KAMM/AFP/Getty Images)

Başkent Şam’da Wall Street Journal gazetesi ile röportaj yapan Suriye Dış işleri Bakan Yardımcısı Faysal el Mikdad , herhangi bir askeri müdahale olması durumunda sadece İsrail’i değil komşuları olan Türkiye ve Ürdün’ü de vuracaklarını söyledi.

 Mikdad verdiği demeçte; “Savaş bir kez başladığında, neler olacağını kimse kontrol edemez. Suriye’ye yönelik herhangi bir saldırının, tüm bölgede ve hatta onun da ötesinde kesinlikle bir kaos doğuracağına inanıyoruz” dedi.

Türkiye ve Ürdün’ü ABD’nin müttefiki olarak gören Mikdad, Ürdün’ün Suriye meselesinde tarafsız gibi görünmesine rağmen Esad yönetimine muhalif olan grupların burada yetiştirildiğini söyledi. Ayrıca Türkiye ve Ürdün’ün herhangi bir müdahaleye katılmadan önce iki kez düşünmesi gerektiğini de belirtti.

Özellikle savaş istemediklerini belirten Mikdad, “Amerikalı temsilcilerin sağduyulu bir şekilde hareket edeceklerini, adaletin sesini dinleyerek kışkırtıcı eylemlerde bulunmayacaklarını umuyoruz” dedi. Ayrıca “Amerikan halkını seviyoruz. ABD ile savaş istemiyoruz” diye ekledi.

Suriye hükümetine karşı kimyasal silah kullanmadığını söyleyen Mikdad, bu konuda ABD ve kongre üyeleri ile her zaman diyalog kurabileceklerini belirtti. Şam yönetiminin kimyasal saldırı konusundaki görüşlerini tekrarlayan Mikdad, kimyasal silahların muhalifler tarafından kullanıldığını belirterek, kimyasal silah kullanımının “korkunç ve kabul edilemez” olduğunu kaydetti.

Herhangi bir askeri müdahalenin El Kaide bağlantılı grupların elini güçlendireceğini söyledi.

Kaynak:İHA

Yanıt Ver

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.