Davutoğlu: İfade Özgürlüğü Bizim Ortak Değerimizdir

Fotoğraf: İHA
Fotoğraf: İHA

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Brüksel ziyareti kapsamında Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk’la ortak bir basın toplantısı düzenledi.

Davutoğlu konuşmasında Tusk’la birlikte birçok konuyu ele aldıklarını ifade ederek, “Avrupa çok kültürlü bir kıtadır. Böyle olmaya da devam edecektir. İfade özgürlüğü bizim ortak değerimizdir ve bu değer içerisinde tabii ki paylaştığımız bütün değerlere saygı gösterilmesi gerekmektedir. Aynı zamanda kıymetli meslektaşıma çabalarından ve Türkiye’nin katılım sürecini anlamasından dolayı teşekkürlerimi de sunmak istiyorum. Bizim ortak hedeflerimiz var.

Katılım sürecini çok daha sofistike yürütmemiz gerekiyor. Bu açılım, şu süreç içerisinde 17. faslında açılması gerekmekte. Gümrük birliğini ele aldık. Yine aynı zamanda transatlantik ve yatırım ortaklığı konusunu da ele aldık. Bu Türkiye için önemli bir konudur. Bir başka konu da vizenin liberalleştirilmesi konusudur. Türk halkı için çok büyük önem arz etmekte bu. Çünkü Türkiye ve Türk halkı çok uzun bir zamandan beri bunu bekliyor. Geri kabul anlaşmasını imzaladık ve umuyoruz ki bu süreç başarıyla sonuçlandırılacak. Enerji konusu ve diğer stratejik konular da ele alındı.

Yine Ortadoğu’daki Suriye krizi, Irak krizi ve diğer ortak krizlerimizi de ele aldık. Türkiye AB ile barışın ve istikrarın kurulması konusunda aynı düşünceleri, aynı çıkarları paylaşmaktadır. Aynı zamanda insani krizler ve mülteci krizleri gibi krizlerde Türkiye AB ilişkisinin esasında uluslararası barışın ve istikrarında omurgasını oluşturduğunu düşünmekte. Daha düzenli toplantılarda bir araya gelmemiz ve fikir alışverişi yapmamız gerektiğini düşünüyorum. Umuyorum ki bu toplantı bir toplantılar dizisinin birincisi vazifesini görür ve Türkiye’nin katılım süreci mümkün olan en kısa sürede başarıyla sonuçlandırılır” dedi.

İHA

Yanıt Ver

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.